YAPILAN MAFYA OPERASYONLARI
SOYSUZ SÜLEYMAN’IN DENETİMİNDEKİ
MAFYA ÇETELERİNİN ALİ YERLİKAYA’NIN
DENETİMİNE SOKULMASIDIR!

(Bu yazı haftalık siyasi dergi Halk Okulu 209. sayıdan alınmıştır)

AKP MAFYA DEVLETİDİR!
AKP ÇETELERE MAFYALARA KARŞI DEĞİL ONLARIN BAŞINDADIR!
SOYSUZ SÜLEYMAN “550 MAFYA VE ÇETESİNİ ÇÖKERTTİK” DEMİŞTİ, ŞİMDİ DE AYNI KOLTUKTAN ALİ YERLİKAYA
“38 MAFYAYI ÇÖKERTTİK” DİYOR! MAFYA BİTMİYOR
ÇÜNKÜ DEVLETİN KENDİSİ MAFYADIR!
YAPILAN MAFYA OPERASYONLARI
SOYSUZ SÜLEYMAN’IN DENETİMİNDEKİ
MAFYA ÇETELERİNİN ALİ YERLİKAYA’NIN
DENETİMİNE SOKULMASIDIR!
HALKIMIZ; MAFYALARA ÇETELERE KARŞI TEK YOL VE KURTULUŞ HALK MİLİSLERİNDE ÖRGÜTLENMEKTİR!

AKP faşizmi 21 yıldır sürdürdüğü iktidarı boyunca Susurluk görevini görmüş, Susurluk’u bugün başka isimlerle, mafya veçetelerle besleyip büyütmüştür. Ülkemiz uyuşturucu ticaretinin en yoğun yapıldığı, coğrafi olarak Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan köprü konumunda olduğu için bu durum mafya devleti AKP faşizminin ve onun beslemeleri tarafından uyuşturucu alışverişinde köprü olarak kullanılmıştır.
Faşist AKP eski İçişleri Bakanı Soysuz Süleyman ile mafya devletini büyütürken son seçimlerde değişen devlet kabinesi ile Soysuzun yerine bir başka Soysuz gelerek toplamda 38 mafya ve çeteye operasyon yaptı.

Süleyman Soylu’nun mafyacı, çeteci, katil, sapık, dolandırıcılarla dolu albümünden…


Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan, tutuklanan, açığa alınan polisler oldu. “İş adamı” adı altında, “şirket yöneticisi” olarak tanıtılan mafya liderleri gözaltına alınırken hepsinin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile olan bağları ortaya çıktı.

378 OPERASYON YAPILDI 38 MAFYA ÇÖKERTİLDİ(!)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Organize suç örgütlerine yönelik yapılan 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 702’si tutuklandı, 594’ü hakkın-da adli kontrol kararı verildi. Bu kapsamda 7’si ulusal 31’i yerel olmak üzere 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi” dedi.
Televizyon kanallarında çetelere yapılan operasyonların, gözaltıların, tutuklamaların haberi yapılırken operasyon yapılan mafyaların arkasından Soysuz Süleyman’ın izi çıkıyor.
İstanbul’da; Daltonlar Çetesi, Gedikler, Sarallar, Görenerler çetesi,Ankara’da Ayhan Bora Kaplan çetesi, Adana’da Şirinler ÇetesiBursa’da Terkinler Çetesi
Antalya’da Hüseyin Şamil,
Samsun’da Eyüp Atmaca
Zonguldak’ta Alihan Keleş
Bursa’da Ali Kevser Can
Eskişehir’de Ahmet Yalım
Gaziantep’te Burhan Çapan
Giresun’da Baki Ay


Tekirdağ’da Resul Ağyürek çetelerine operasyon yapılarak çetelerin çökertildiği haberleri yapıldı.
Yapılan operasyonlar, burjuva basında çıkan haberlerde, televizyon kanallarında moderatörler aracılığıyla programlarda: “Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatı ile mafyaların çökertilmesi, mafya liderlerinin gözaltına alınıp tutuklanması, yapılan açıklamalara bakıldığında yeni İçişleri Bakanı vatanımızı mafyadan, çetelerden temizleyecek, uyuşturucu pazarı olmaktan çıkaracak gibi görünüyor”deniyor. HAYIR! Koca bir yalan. Koca bir göstermelik oyundur sergiledikleri.

Soysuz Süleyman nasıl çeteleri mafyaları besleyip büyüttüyse Ali Yerlikaya’da kendi mafyalarını besleyip büyütecek. Soysuz Süleyman mafyalar çeteler aracılığı ile koltuğunu sağlamlaştırmaya çalışıp iktidar savaşı veriyordu. Devletin İçişleri Bakanlığı’nın hemen her kolunda mafyaların, çetelerin ayak izleri vardı. Ali Yerlikaya kendi koltuğunu, kendi çıkarlarını sağlama almak için Soysuzdan geriye kalan mafyaları temizliyor sadece ki kendi mafyalarını kendi çetelerini yaratabilsin. Yapılan operasyonlar ülkemiz gençliğini uyuşturucu ile zehirleyen 8 yaşındaki çocuklarımıza okul önlerinde sokak başlarında uyuşturucu satan çetelere değildir; yapılan operasyonlar Soysuz Süleyman’adır.

“Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı şimdi ki Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman Halk TV’de katıldığı Seyhan Avşar’ın programında “Baştan itibaren burada bir operasyon var. Belki hoşunuza gitmeyecek ama burada Süleyman Soylu’ya bir operasyon var” dedi.
Burjuvazi kendini biliyor, tanıyor! Burjuva basında operasyonların Süleyman Soylu’ya yönelik olduğuna dair birçok haber çıktı. Mafya Ayhan Bora Kaplan’ın ve onun adamlarının Süleyman Soylu ile elinde silahlarla çekilmiş fotoğrafları yayınlandı her yerde. Ali Yerlikaya’nın seçimlerin ardından göreve gelir gelmez yaptığı ilk iş İdil Kültür Merkezi’nin ve Dev-Genç’lilerin kaldığı evlerin basılması oldu. Devamında da kendisini korumaya almak, kendi kadrolarını yerleştirmek, kendi mafyasını yaratmak için eski mafyalara operasyon yapmak oldu. Yani önce devrimcilere saldırdı sonra kendisini sağlama aldı.

MAFYALARA YAPILAN OPERASYONLAR
YENİ SOYSUZ ALİ YERLİKAYA’NIN
KENDİNİ SAĞLAMA ALMA ÇABASIDIR!

Medyascope’nin 4 Ekim 2023 de internet sayfasından yaptığı haber de;
“Kulislere göre ikili arasındaki gerginlik Ali Yerlikaya’nın İstanbul valiliği dönemine dayanıyor. Hatta Soylu’nun Yerlikaya hakkında FETÖ dosyası hazırlattığı bile iddia ediliyor.”
Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Soylu, Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmaması için hakkında bir “FETÖ” dosyası hazırlayarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Ancak Erdoğan temkinli davranarak Ali Yerlikaya hakkındaki iddiaları başka kaynaklardan teyit edemeyince, Yerlikaya’nın bakanlığının önü açıldı. Soylu ise Yerlikaya hakkında FETÖ dosyası hazırlattığını yalanladı.
İçişleri bakanı mafyalara karşı mücadele edemez etmez. Basında çıkan haberlerde, yazılan köşe yazılarında, televizyon kanallarında ki programlarda Ali Yerlikaya’nın ne kadar iyi bir bakan olduğu, mafyaları temizleyeceği, “Süleyman Soylu’nun berbat ettiğini bir biçimde çözmeye çalışıyor” denilerek kendi aralarında ki koltuk kavgasını halk için, mafya ve çetelere açılan bir savaş gibi göstermeye çalışılıyor. İkisi de halk düşmanı, biri birinin iyisi, temizi, mafyalara karşı mücadele edeni değil. Soysuz Süleyman ne kadar mafya yarattıysa, besleyip büyüttüyse yeni Soysuz Ali Yerlikaya da aynısını yapacak. Boşalan yerler Ali Yerlikaya’nın mafyaları ile dolacak.
Koskoca bir yalana inanmamızı istiyorlar. Bizi kandırmak istiyorlar.

Gökhan Yıldırım uyuşturucuya, çetelere, mafyalara karşı mücadele ettiği için bir uyuşturucu satıcısının verdiği yalan ifadelerle 46 yıl hapis cezası aldı. Dev-Genç’liler mahallelerde, okullar da uyuşturucuya karşı mücadele ettiği için tutuklanıyor.
Grup Yorum türkülerinde “yozlaşma diren gir kavgaya” dediği için İdil Kültür Merkezi basılıyor.
Gazi Mahallesi’nde Uyuşturucuyla Savaş Komitelerinin yaptığı futbol turnuvası polis tarafından basılıyor.
Hatay’da çadır kentte uyuşturucuya, çetelere ve mafyalara karşı mücadele etmenin emperyalizme ve faşizme karşı mücadele etmek olduğunu anlattığımız için Halkın Gücü Mahallesi yıkılıyor.
Bir dönem Uyuşturucuyla Savaş TV’nin emekçilerinden olan devlet mafya ilişkisini programlarında anlatan Harika Kızılkaya Meriç Nehri’nde katlediliyor.
Esrar satışının Meclis’te yapılan oylama ile yasallaştırıldığı Hollanda’da büyüyen “Uyuşturucu emperyalizmin en büyük kitle imha silahlarından biridir” diyerek yüzünü Anadolu’ya dönen Burak Ağarmış katlediliyor.
“Çocuklarımız, torunlarımız uyuşturucu ile uyuşturulmak isteniyor buna izin vermeyeceğiz, uyuşturucu AKP faşizminin gençleri yozlaştırma mücadeleden alıkoyma aracıdır” diyerek uyuşturucuya karşı mücadele eden Erdoğan Çakır katlediliyor.
19 Aralık’ta “ya düşünce değişikliği ya ölüm” dayatmasıyla devrimcileri teslim almak için bedenlerimiz düşmanın bombalarıyla diri diri yakıldı; uyuşturucuyla gençlerimizin beyinlerini teslim almak istiyorlar, gençlerimizin ömürleri gelecekleri yanmasın diye 19-22 Aralık’tan bugüne emperyalizmin ve faşizmin uyuşturucu dâhil her türlü teslim alma saldırılarına direnerek siper oldu, Özkan Güzel. AKP faşizmi Özkan Güzel’i katletti.
O yüzden çetelere mafyalara karşı yalnızca devrimciler mücadele edebilir.
Onların ki it dalaşıdır. Onların yaptığı operasyonlar kendilerini sağlama alma çabasıdır.
Çağrımızdır;
Çocukları uyuşturucu batağında boğulan anne, babalarGelecekleri ellerinden alınan gençlerimiz
Doğup büyüdüğü mahallelerde artık kapının önüne bile çıkmaya çekinen halkımız
Çözümü taşınmakta, çetelerden mafyalardan kaçmakta bulan halkımız; tek yol ve kurtuluş mahallelerimizi çetelere mafyalara karşı korumak, Cephe saflarında örgütlenmektir.
Mafyalara, çetelere karşı yalnızca ve yalnızca devrimciler savaşabilir.
Tek Yol ve Kurtuluş Halk Meclislerinde Örgütlenmek Halkın Milisi Olmaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın