Yemen ABD gemilerini vurmaya devam ediyor

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları durana ve Gazze Şeridi’ne uygulanan abluka kaldırılana kadar Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin askeri operasyonlarının sona ermeyeceğini söyledi.

AKP faşizmi Filistin halkına yönelik soykırım saldırısını istismar edip İsrail ile ilişkilerini sürdürürken Yemen, Kızıldeniz üzerinden İsrail’e gitmekte olan gemileri vuruyor.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada Yemen Donanması’nın Kızıldeniz’de Amerikan petrol tankeri MADO’yu uygun deniz füzeleri kullanarak hedef aldığını duyurdu.

Yahya Seri “Kuvvetlerimiz işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Um el-Raşraş (Eylat) bölgesindeki İsrail hedeflerine birkaç kanatlı füze ateşledi” diye ekledi.

Bu operasyonların halen “İsrail saldırganlığı ve kuşatmasıyla karşı karşıya olan Filistin halkına destek ve Yemen’e yönelik ABD ve İngiliz saldırganlığına yanıt olarak gerçekleştirildiğini” vurguladı.

Seri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları durana ve Filistin halkına uygulanan abluka kaldırılana kadar Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin askeri operasyonlarının sona ermeyeceğini yineledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sona erene kadar Gazze halkına destek amacıyla yürütülen Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin İsrail ve İsrail’e bağlı gemilere yönelik operasyonları bazı şirketleri Afrika’nın güney ucunda iki haftalık bir dolambaçlı yol da dahil olmak üzere alternatif rotalar izlemeye zorladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail’le yüzleşmek için sadece açık ve belirli hedefleri hedef aldıklarını belirtti. Ancak Yemen’e yönelik saldırılara karışmalarının ardından hedeflerini Amerikan ve İngiliz güçlerini de kapsayacak şekilde genişlettiğini ve başka hiçbir ülkenin Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alınmadığını vurguladı.

Sosyal ağlarda paylaşın