129ab davası görüldü. Hukuksuzluk sürüyor.

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde sürmekte olan 129ab davası 19 Mart Salı günü görüldü. 3 Türkiyeli devrimci Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin çıktığı mahkemede yaklaşık iki yıldır şahit olunan hukuksuzluk sürdürüldü.
Saat 10’da başlayan celsede hakim heyeti, daha önce savunma avukatlarının yaptığı dilekçeli başvuruların red edildiğini okudu.
Daha sonra savunma avukatları söz aldı.

BU DAVA BIÇAK SIRTINDA YÜRÜYEN BİR DAVADIR

Savunma avukatı, görülmekte olan davanın kanun ve siyasi dava çizgisi üzerinde seyretmekte olduğunu, bunu mahkemenin hukuka uygunsuz davranarak gösterdiğini dile getirdi.

Başkanlık heyetinin Meriç’te 4 halk kurtuluş savaşçısıyla ilgili davaya ilave ettikleri dosyaya karşı, savunma avukatı: “Meriç’te 4 devrimci katledildi. Bunların infaz edildiklerine yönelik şüpheler var.
31 Ekim tarihi, Türkiye’deki faşizmin yüzünü bir kez daha gösterdiği tarihtir. 31 Ekim’de katledilenler antifaşist devrimcilerdir.” dedi.

Ayrıca geçen diyaloglarda 6 Şubat eyleminde hayatını kaybeden Dilfiraz Karataş ile ilgili, yaşanan ölümün AKP faşizminin iddia ettiği gibi eylemi gerçekleştirenlerin değil polisin silahından çıkan kurşunla olmuştur dedi. Bu gerçek tüm kamera kayıtlarında görülmektedir dedi.

Daha sonra söz alan savcı ise olanca ciddiyetsizliğiyle; “bu dava politik bir dava değildir. Siz politikleştirmeye çalışıyorsunuz” dedi ve avukatları hedef alarak “politik avukatlarla karşı karşıyayız” dedi.

Mahkeme öğleden önce sonlandırıldı.
20 Mart’da görülecek duruşma da iptal edildi.
Bir sonraki duruşmanın 9 Nisan’da olabileceği dile getirildi ancak onun da iptal edilmesinin mümkün olacağı söylendi.

İhsan Cibelik’in tedavi hakkı ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

Duruşmaya girişte, Özgül Emre 16 Mart katliamında katledilen 7 devrimciyi selamladı. Faşizme ve emperyalizme karşı mücadelenin sürdüğünü onlardan alınan bayrak bugün dünyanın her yerinde dalgalandırılıyor dedi.

129ab komitesi mahkeme çıkışında mahkemede yaşananlar ile ilgili bir açıklama yaptı.

https://www.facebook.com/gercekhaberajans/videos/386514567566791

Sosyal ağlarda paylaşın