Siyonist İsrail Yerleşimci İsraillileri Silahlandırıyor

Yerleşimcilerin şiddetinin, savaşın başlamasından bu yana önemli ölçüde arttığı ve Filistinlilere yönelik saldırılarının da genellikle ordu tarafından desteklendiği bildirildi.
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itaman Ben Gvir, 7 Ekim’den bu yana 100.000 silah ruhsatını onayladığını söyledi.
Ben Gvir, “Bu hafta Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nda bir kilometre taşına ulaştık: 100 bininci vatandaşımız silah ruhsatını aldı” dedi. “100 bin İsrailli silahlandı” yazılı bir posterin önünde dururken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Savaştan bu yana yapılan 299 bin 354 başvurudan 100 binden fazla vatandaşın silahlanmasına onay verildi çünkü silahlar hayat kurtarır” diyen Gvir, “7 Ekim felaketinin boyutları, sivillerin kendilerini koruyabilecekleri yerlerde daha azdı” diye ekledi.

Katil siyonist İsrail devleti ordusuyla katlederek başedemediği Filistin direnişini bitirmek için bu sefer işgal ettikleri topraklara yerleştirdikleri İsraillileri silahlandırarak bir milis ordusu hazırlıyor. Bu bundan sonra Filistin halkına karşı kontrolsüz katliam saldırılarının da olacağının işaretlerini veriyor.
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 7 Ekim’den 20 Şubat’a kadar İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik 561 saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.
OCHA’nın rakamlarına göre, yerleşimcilerin genellikle İsrail ordusunun desteğiyle gerçekleştirdiği saldırı eylemleri, 198 hanede 586’sı çocuk olmak üzere 1.208 Filistinlinin yerinden edilmesine yol açtı.

Sosyal ağlarda paylaşın