Yayılıyor dalga dalga

129ab yasalarıyla en son tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli için başlatılan kampanya Eda Deniz Haydaroğlu’nun başlattığı açlık grevi ile bir üst boyuta yükselmişti. Daha sonra Ilgın Güler’in, Sevil Sevimli ve Lena Açıkgöz’ün de süresiz açlık grevine katılması direnişi ve kampanyanın etkisini büyüttü.

Açlık grevinde günler ilerledikçe dayanışma açlık grevleri yaygınlaşıyor. Bu açlık grevlerinin kimisi 5 günlük, kimisi 10 kimi 30 kimi ise süresiz.

Sorunun yakıcılığı, Alman Devleti’nin keyfiliği, yaşanan adaletsizlik açlık grevlerini gündeme getirdi ve bu açlık grevleri de etki alanını büyüterek herkesi bu direnişin parçası yaptı. Açlık grevleri Avrupa ve ülkemizde gündeme oturduğu gibi bir çok açlık grevi noktası oluştu. Denebilir ki bu açlık grevlerini takip edebilmek bile zorlaştı…

3 NOKTADA SÜRESİZ AÇLIK GREVİ

Belçika, Avusturya ve Fransa’da süresiz açlık grevi yapılıyor.
Edaların sesine ses katmak, onların direnişini büyütmek amacıyla 3 noktada yapılan açlık grevleri de artık 30’uncu günlerine ulaştı.

Belçika’da Cahit Zorel 29 gündür
Fransa’da Fırat Engin 15
Avusturya’da Sancar Turan 10 gündür açlık grevinde

Anneler, babalar, çocuklar, çocuk emziren anneler… yani halk Edaların direnişini sahipleniyor.
EDALARIN DİRENİŞİ DALGA DALGA YAYILIYOR

Edaların açlık grevi direnişini başlatmasından sonra her Cumartesi yapılan destek açlık grevleri de başladığı günden bugüne katılım sayısını arttırıyor.
100 kişiden 500’e yaklaşan rakamlarla ifade edilen destek açlık grevinin talebi açık ve net: EDALARIN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN…

Sosyal ağlarda paylaşın