“Yakın o evi yakın”


‘Yakın’ sesleri hafızamızda çok tazedir. Faşizm yakmayı sever. Sivas’ta aydınları, alevileri adeta kendinden geçerek yaktılar. 19-22 Aralık’ta Hapishanelerde kadın tutsakları kahkaha atarak yaktılar.

Halkın hafızasında çok tazedir çünkü her zaman hatırlatır faşizm onu unutanları.. Sadece devrimcileri demokratları aydınları veya alevileri değil kendi politikalarının karşında kim engelse onu hedef alır faşizm ayrım gözetmeksizin. Düzen içi olmanız da yetmeyebilir bazen politikalarına her zaman tam biat ister. Özellikle bugünlerde siyasi ekonomik bir krizin iyice yoğunlaştığı bir yönetememe krizine dönüştüğü günümüzde, faşizmin hedef listesi her zamankinden daha da geniş..

Bu nedenle Faşizmin ‘yakın‘ seslerini bir kez daha duyduk.
Ankara’da bir asker cenazesine katılan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceden organize edildiği belli olan bir lince maruz kaldı.

Asker cenazesi olduğu için güvenlik görevlileri oldukça yoğundu. Ancak lince müdehale etmediler. Kemal Kılıçdaroğlu saldırının büyümesi üzerine civardaki bir eve sığındı. Linç evin taşlanmasıyla devam etti. Daha sonra lince katılanlardan “Yakın o evi yakın” sesi duyuldu.

Evin önünde saldırganlara “Değerli arkadaşlarım” diyerek hitap eden Milli Savunma Bakanı Akar; “ Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi anne, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere sükunetle şehidimiz Yener’in evine gidiyoruz. Burayı boşaltıyoruz” dedi.

“Verilen mesajın” şimdilik yeterli olduğu düşünülmüş olacak ki Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra sığındığı evden çıkarılarak uzaklaştırıldı.

Ankara Valiliği de olaydan sonra yaptığı açıklamada, linci saldırı olarak değil bir protesto eylemi olarak nitelendirdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.