Paris Direnişçileri: Biz Kazanacağız!


Oturum hakları Fransa’da direnen Paris Direnişçileri 21 Nisan Pazar günü Strasbourg Saint-Denis’deki kemer önünde eylemlerine devam etti. Direnişçiler 23 Nisan Salı günü saat 12.00 ile 17.00 arası OPFRA önünde olacak.

Paris Direnişçileri 21 Nisan Pazar günü yeni Strasbourg Saint-Denis’deki kemerin önünde yerlerini aldı. Direniş masasını açan Zehra Kurtay ile Veli Yatı ellerinden alınan oturum haklarını geri istemeye devam etti. Direnişçiler Pazar gününe ilişkin tutukları günlükte şöyle denildi;
“Sakin geçen diğer pazar günlerinden farklıydı bugün… Masamızın hiç boş kalmaması, sevdiklerimizin ziyareti oldukça canlı bir gün geçirmemize de vesile oldu.

Düzenli masa açmamız sabit arkadaşların da olmasına neden oluyor. Aziza isimli Cezayirli bir kadın arkadaşımız oldu mesela. Aziza, hemen hemen masamızda olduğumuz her gün bizlere hal hatır sorup arkadaşlarını’da getirip föyümüze imza attırıyor.Kardeşlik diyoruz karşılıklı, kardeşlik ne güzel… Bugün gene Aziza’nın o güzel gülümsemesini aldık ve diğer ülke halklarından diğer kardeşlerimizi.

Afganlar, Iraklılar, Cezayirliler, Afrikalılar ve Fransızlar masamızın konukları olup imza attılar ve bizlerin hakkında bilgi aldılar.Genç bir Fransız kız, ülkesi adına özür diledi, çok üzgün olduğunu söyledi örneğin… Sarıldık ona ve halkların kardeşliğini anlattık, gene burada mastır yapan Türkiyeli öğrenci kardeşlerimiz geldiler ve yanımızda kalıp desteklerini sundular.Yarın yumurta bayramı nedeniyle tatil, ama salı günü muhatap kurumumuz OPFRA önünde olacağız.Biz Kazanacağız!Direniş Kazanacak!”
Paris Direnişçileri her yönüyle haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyorlar. Direnmeden hiçbir hakkın kazanılamayacağını söyleyen direnişçiler sizinde desteğinizi bekliyorlar.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.