600 milyon çocuk su kıtlığı çekecek

Birleşmiş Milletler bir yeni “uyarı” daha yaptı. Yaptıkları uyarıda 2040 yılına kadar dünyada 600 milyon çocuğun su kıtlığı çekeceği uyarısında bulundu.

Dörtte üçü su olan dünyamızda susuzluğun sebebinin ne olduğunun açıklanmadığı uyarıda sadece öngörülen tehlike duyuruldu.

Yeraltı su kaynaklarının kirletilmesi, dünyanın ikliminin bozulmasından kaynaklı yaşanan kuraklıklar gibi sebeplerin tamamı emperyalizmin suçudur. Ancak su kıtlığının asıl nedeni suya emperyalist sırtlanların “yeni petrol” adını takmalarıdır. Bir çok ülkede su kaynakları, Dünya Bankası ve IMF gibi emperyalist kurumların baskıları sonucu özelleştirilmiştir. Zaten sınırlı olan içme su kaynaklarının kalan önemli bir kısmı da kapitalistlere peşkeş çekilmiştir.

Halkların suyu dahi kapitalistlerin kâr aracı haline dönüşmesinden Birleşmiş Milletler sorumludur. ABD, Avrupa emperyalistlerinin tartışmasız hakim olduğu Birleşmiş Milletler ancak su kıtlığını duyuruyor. Suyun alınıp satılabilir meta olmasının önüne geçebilecek tek güç olması, BM’i yani Emperyalizmi susuzluğun baş sorumlusu haline getiriyor.

Birleşmiş Milletler’in uyarısı 600 milyon çocuktur. Bu rakam yetişkinlerle birlikte milyarlara ulaşıyor. Zaten yine BM’nin belirttiği rakamlara göre 3 milyardan fazla insan şu anda el yıkayacak su bile bulamıyor. Yani duyurulan susuzluk tehlikesi zaten şu yaşanmakta. Halkları bekleyen susuzluk tehlikesine karşı tüm dünya halklarının emperyalist-kapitalizme karşı  mücadele etmekten başka çaresi yoktur..

Sosyal ağlarda paylaşın