İşkence Gören Yargılanıyor! İşkenceciler İşbaşında!

İşkence yapanın değil, işkence görenin yargılandığı Ayten Öztürk’ün mahkemesi 16 Nisan’a ertelendi. Lübnan’dan kaçırıldıktan sonra 6 ay boyunca kendisinden haber alınamayan ve çıkarıldığı mahkemede bu süre boyunca gördüğü işkenceyi anlatan Ayten Öztürk’ün yargılandığı davanın 30. Duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, avukatların yargılamanın sürdürülmesine yönelik mahkeme heyetini eleştirmesi karşısında, heyet başkanı, tüm avukatların “uyarılmasına” karar verdi.

Duruşmanın devamında söz alan duruşma savcısı, daha önceki görüşünü tekrar ederek; Ayten Öztürk’ün tutukluluk halinin devamını talep etti.

“Halen orada işkenceler devam ediyor. O işkencehanede 7 kişi vardı”

Ayten Öztürk, duruşmada yaptığı konuşmada, itirafçıların iftiralarıyla hakkında hüküm verilmeye çalışıldığını belirterek şunları belirtti:

“Dosyada tutuklu kalmam için tek bir neden yok. Dosyada iki itirafçı sanığın beyanları ile tutuluyorum, 2 defa ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Ancak onlarla hiç bir ilgim yok. Onlara emniyette bir resim gösterilmiş, o resmin ben olup olmadığım bile belli değil. Bu yargılama yaşadığım 6 aylık işkencenin devamıdır. Lübnan’dan kaçırıldığımı söyledim. Ancak mahkeme Lübnan’dan kaçırılmama ilişkin hiç bir araştırma yapmadı. Ben tarih veriyorum. Ben Lübnan’da Kadir isimli elçilik çalışanıyla görüştürüldüm. Ertesi gün, kaçırıldım, 6 ay boyunca her gün işkence gördüm.”

Öztürk, sözlerinin devamında heyete şunu sordu:

“Yani bana ceza verilince işkence yok mu olacak. O işkencehanede 7 kişi vardı. Halen işkenceler devam ediyor. Benim ruhumdaki yaralar kapanmadı.”

“Bu dava işkencenin kapatılması davasıdır”

6 ay boyunca gördüğü işkenceler yüzünden 3 yıldır sağlık sorunları yaşadığını belirten Öztürk, “Ben somut bir gerçeğim. Sağlık raporları ortada. Ben 3 senedir hala sağlığıma kavuşabilmiş değilim. Elektro şoku anlattım size. Halen bu işkence nedeniyle vücudumda yaralar var. Bu dava bir kişinin öldürülmesi davası değildir. İşkencenin kapatılması davasıdır. Sizi de bu suça ortak olmamaya davet ediyorum” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın