Ayten Öztürk’ün KARAR DURUŞMASI 19 Mart’da: NE İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTİYORSUNUZ?

6 ay haber alınamadı.

Haber alınamadığı 6 ay boyunca gizli bir işkencehande tutulduğu açığa çıktı.

Hakkında hiçbir somut suç kanıtı olmamasına rağmen tutuklandı.

Yarın karar duruşması var.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

NE İÇİN?

8 Mart 2018’de Lübnan Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra başına çuval geçirilerek Türkiye’ye teslim edilen ve özel bir uçakla Ankara’ya getirilip 6 ay boyunca yeri bilinmeyen bir resmi kurumda ağır işkencelerden geçirilen Ayten Öztürk’ün karar duruşması yarın görülecek. İşbirlikçi Lübnan hükümeti Ayten Öztürk’ü, hiçbir uluslararası kural hukuk tanımaksızın hemen alel acele Türkiye faşizmine iade etmiş, bu iadenin sonrasında AKP faşizminin ahlaksız polisleri tarafından aralıksız işkence yapılmıştı. Tamı tamına 898 yara çıktı Ayten’in bedeninde. Ayten Öztürk, duruşmalarda bu durumunu “Arkadaşlarım bedenimde 898 yara saydılar. Ruhumdakileri sayamıyorum bile” diye ifade etmişti.

3 Mart’ta yapılan önceki duruşmada, Mahkeme başkanı ve bir üye tutukluluk halinin devamı yönünde oy kullanırken bir üye Öztürk’ün tahliyesi yönünde oy kullanmıştı.

SUÇ YOK DELİL YOK !

Mahkemenin bir üyesinin tahliye istemesi rastlantı değil. O heyetler, devrimcilere düşmandırlar, fakat Ayten Öztürk’e karşı ellerinde hiçbirşey yoktur.

Öztürk, önceki duruşmada hukuki durumunu çok net bir şekilde ortaya koymuş ve şöyle demişti: “İddianamede ve mütalaada benim cezalandırmamı gerektirecek bir delil bulunmamaktadır. Mesut Pekgöz isimli sanık isim bile vermeden bir kadının varlığından bahsetmektedir. Burak isimli sanık da benim derneğe gidip geldiğimi söylemiştir. Ben zaten STK’lara gidip geldiğim için bu derneğe gitmiş olabilirim. Bu deliller benim böyle bir suçu işlediğimi göstermez. Kaçırılarak 6 ay gözaltında tutuldum. Uğradığım işkencenin soruşturması dahi yapılmadı. Ben cezaevinde tutulmamın sebebini işkence izlerini ört bas etmek olduğu kanaatindeyim. Ben ilk ifade verdiğimde serbest bırakılmıştım. O günden bu yana delil durumunda değişiklik olmamıştır. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.”

HHB’DEN ÇAĞRI

Şimdi ise işkencecilere değil Ayten Öztürk’e ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Yarınki -19 Mart’taki- mahkeme ile ilgili Halkın Hukuk Bürosu şu açıklamayı yaptı:

“İşkence karargahında 6 ay boyunca ağır işkenceler gören, vücudunda 898 yara açılan müvekkilimiz Ayten Öztürk’ün yargılandığı davanın karar duruşması 19 Mart saat 13.00’da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir. Tüm halkımızı ve meslektaşlarımızı 180 gün boyunca insanlık onurunu savunan, işkencecilerin teslim alamadığı müvekkilimiz Ayten Öztürk’ü sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Ayrıca Çağdaş Hukukçular Bürosu ise: “Yarın, saat 13:00’da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 ay boyunca işkence gören Ayten Öztürk hakkında müebbet istenen davanın duruşması görülecektir. İşkencenin, işkencecilerin değil işkence mağdurlarının yargılanmasına son verilmelidir.” diyerek Twitter hesaplarından mahkemeye çağrı yaptılar.

Sosyal ağlarda paylaşın