Venezüella’da Elektrik Savaşı

Venezüella’da 23 kentin 18’inde elektrikler saatlerce kesili kaldı. Arıza ilk olarak başkent Karakas’ta başladı.

Son bilgilere göre, yaşanan elektrik kesintileri yüzünden
özellikle hastanelerin yeni doğan bölümünde olmak üzere yaklaşık 80 kişinin ölümüne neden oldu.

ABD destekli, kendini başkan ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaidó, iktidarı elektrik sisteminin bozulmasına göz yummak ve şebekenin bakımı için ayrılan fonları çalmakla suçladı ve devlet başkanı Nicolas Maduro’yu “bebek katili” ilan etti.

Ancak yetkililer arızanın nedenini araştırmalar sonucunda ortaya çıkardılar ve bunun bir “bilgisayar saldırısı“ olduğunu duyurdular.

Küba kökenli ve Chavez karşıtı çalışmalarıyla bilinen ABD’li Senatör Marco Rubio’nun Venezuela’daki elektrik kesintisinden 3 dakika sonra sosyal medya hesabından Maduro’yu hedef aldı.

ABD destekli  Juan Guaido “Venezuela  çok iyi biliyor ki devlet başkanlığı gaspı bittiğinde elektrik gelecek” diyerek saldırının arkasında olduğunun sinyalini verdi.

Maduro “ABD emperyalizminin bizim halkımıza karşı devreye aldığı elektrik savaşı bertaraf edilecek. Hiçbir şey ve hiç kimse Bolivar’ın Chavez’in milletini yenemez” dedi.

Elektrik kesintisinin hemen ardından yaşananları değerlendirdiği konuşmasında Maduro “Bugün ülkedeki elektrik kesintisinin neredeyse yüzde 70’ini gidermiştik ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetinin sahip olduğu yüksek teknoloji kullanılarak yapılmış bir saldırı düzenlendi”  dedi

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ise yaptığı bir konuşmada “Elektrik enerjisine yapılan sabotaj, Venezuela halkının direnişini kırmayı ve askeri müdahaleyi cesaretlendirmeyi amaçlayan kirli bir saldırı” olduğunu belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.