Yarın Günlerden Berkin ELVAN

2013 yılında başlayan, tarihe Haziran Ayaklanması olarak geçen eylemler sırasında, Okmeydanı’nda kafasından gaz fişeğiyle vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın yarın ölüm yıldönümü.

Haziran Ayaklanması kanla bastırılırken, Berkin onlarca gün ölüme direndi. Eriyen bedeni 9 ay dayanabildi ve 11 Mart 2014 te, 269 gün sonra şehit düştü. 3 Milyondan fazla insanın katıldığı bir cenaze töreniyle defnedildi.


Berkin Elvan’ın polisler tarafından vurulmasının üzerinden 5 yıl geçti. 5 yıl boyunca Berkin Elvan’ın katledilmesi emrini verenler  ardı ardına açıklamalar yaparak, ölümü meşrulaştırmaya çalıştılar, açıkça katilleri korudular. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Polise emri ben verdim” demişti.  14 Mart 2014 tarihinde yaptığı konuşmada Berkin’i terörist ilan etmiş ve annesi Gülsüm Elvan’ı yuhalatarak, Berkin Elvan’ı sahiplenen herkese saldırmıştı.

27 Şubat 2019 da 11. Duruşması görülen davada, Berkin’in katili olduğu belirtilen Fatih Dalgalı mahkeme tarafından bütün delillere rağmen korunmaya devam etmişti. Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan birinin tutuksuz yargılandığı çok ender görülür. Berkin Elvan’ı öldürmekten sanık polis memuru ise bırakın tutuklanmayı 1 gün bile gözaltında kalmadı. Üstüne üstlük bir de daha ağır silahlarla donatıldı, maaşı arttırıldı ve Van’a gönderildi. Sanık tutuksuz yargılanmaya devam ediyor, üye hakim ise cep telefonuyla oynayıp gülerek sanığın tutuklanması talebine avukatları suçlayıp tehdit ederek ancak 10 Nisan için bir keşif kararı veriyordu.


Yarın günlerden #BerkinElvan
14 yaşındaydı, polis gaz fişeğiyle başından vurdu. 269 gün komada kaldı. 15 yaşında, 16 kilo öldü.

Acısı ve özlemi dinmeyen martı kaşlı çocuğumuz Berkin’imizi ailemizle birlikte anacağız. Unutmadık, unutturmayacağız!

11 Mart 2019 Pazartesi, 14.00 Feriköy Mezarlığı

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.