Van.. Mersin… İstanbul… Ankara… Avukatlardan Destek Eylemleri

Ölüm orucundaki halkın avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için, özellikle avukatların destek ve sahiplenme eylemleri devam ediyor. 

İstanbul, Van, Ankara ve Mersin’de yapılan eylemlerle, iki avukatın talebinin bir an önce kabul edilmesi ve tahliye edilmeleri talep edilirken, bir grup avukat da İstanbul ve Mersin’de açlık grevi yaptılar.  

Çağlayan Adliyesi Önünde Eylem: 

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, ölüm orucu direnişçilerinin taleplerinin karşılanması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir kez daha bir araya geldi.

Eylemde “Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartı açan avukatlar, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın resimlerinin olduğu dövizler taşıdılar.

Eylem konuşan ÇHD İstanbul Şube Sekreteri Çiğdem Akbulut, Timtik ve Ünsal’ın tedavi gerekçesiyle hastaneye götürüldüğünü, oysa onların tedaviyi kabul etmediğini, adil yargılama taleplerinin olduğunu belirtti.

Mersin‘de Adalet Nöbeti ve Açlık Grevi

Mersin’de avukatlar, adalet nöbeti için oturma eylemini sürdürürken, iki avukat, Ebru ve Aytaç’a destek vermek için açlık grevine başladı. 

Ankara’da Açıklama: 

Ankara Barosu’ndan avukatlar, yaptıkları basın açıklamasıyla Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın taleplerinin kabul edilmesini istediler.  

İstanbul’da 1 Günlük Açlık Grevi

İstanbul’daki ÇHD’li avukatlar, 10 ağustosta bir günlük açlık grevi yaptılar. Ebru ve Aytaç için Çağlayan Adliyesinde  baro odasında ve Hastahane önünde yapılan açlık grevine katılan avukatlar, „Ebru ve Aytaç’ın açlığını çoğaltıyoruz ki açlıkları bir an önce bitsin.“ dediler. 

Açlık grevine katılan avukatlardan biri olan Ayşegül Çağatay da hastane önünden yaptığı açıklamada şöyle dedi:  „Avukat Ebru TİMTİK 221, Avukat Aytaç ÜNSAL 190 gündür ölüm orucunda.

Aileleri, müvekkilleri, meslektaşları adliyelerde, hastane önlerinde Adalet ve Yaşam Nöbeti’nde.

Bugün onların açlığını paylaşıyor ve tüm dostlarımızı onların sesi olmaya çağırıyoruz.“

Van’dan Timtik ve Ünsal İçin Bakanlığa Mektup

Ölüm orucundaki avukatlar için yapılan eylemlerden biri de Van’da idi. Van Barosu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın “adil yargılama” taleplerinin karşılanması için Adalet Bakanlığı’na mektup gönderdi. Mektup gönderme eylemi sonrasında avukatlar, Van Barosu Avukat Tahir Elçi Konferans Salonu’nda toplu bir açıklama yaptılar. 

Van Baro Başkan Yardımcısı Hamza Çiftçi, Timtik ve Ünsal’ın durumunun kritik aşamaya geldiğini vurgulayarak şunları belirtti: “Meslektaşlarımız adil yargılanma istedikleri için bedenleri her geçen gün eriyor, vahim bir sonuç oluşmadan meslektaşlarımızın adil yargılanma haklarının tesisi için gerekli incelemeleri yapmaları hususunda Adalet Bakanlığı’na bir kez daha çağrı yapıyoruz”!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.