Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı


1372.gündür süren Yüksel direnişini başlatan, KHK’lara uygulanan hukuksuzluğu, başlattığı direnişi ve 324 gün yaptığı açlık greviyle bütün dünyaya teşhir eden Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı. Nuriye Gülmen Grup Yorum üyeleriyle röportaj yapmak için gittiği İdil Kütür Merkezine yapılan baskında 5 kişiyle birlikte işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Haklarında gözaltı kararı olmamasına rağmen hukuksuzca 6 gündür gözaltı işkencesine maruz kaldılar. Yasal olan bir kültür merkezinde bulunmak suç olamaz.

Halkın Hukuk Bürosu’ndan gelen açıklama şöyle:

“Müvekkillerimiz Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı.

Müvekkillerimiz Yasemin Karadağ, Fırat Kaya ve Ezgi Kul adli kontrolle serbest bırakıldılar. “

Idil Kültür Merkezinde bulundukları için insanlar gözaltına alınıyor, işkence görüyor, gözaltı süreleri keyfi bir şekilde uzatılıyor ve hukuksuzca tutuklanıyorlar. İdil Kültür Merkezinde kimler toplanıyor, çocuk katilleri, çocuk istismarcıları, erkek kadın ayrımı yapan gerici zihniyet mi, sahte hacı, hocalar mı, dolandırıcılar mı, insan tüccarlarımı yoksa uyuşturucu baronları mı? Hayır tabii ki. Halkını vatanını seven halkı ve vatanı için gerektiğinde ölen Grup Yorumcular ve tabii ki halk. Halka açık bir lokal aynı zamanda İdil Kültür Merkezi. Bunlardan kime zarar gelir. Dürüst, alın teri ile çalışan, emekçi olmak suç bu ülkede, çünkü ülkeyi yönetenlerde bu değerler yok. Halkın değerleri yok. O yüzden halka ait olan her şeye düşman.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.