Valilik İkizdere direnişini bitirme yolunu buldu: 15 gün eylem yasak!

Rizeli siyasetçilerden 'İkizdere' çağrısı: Hemşehrilerimizin direnişini  destekliyoruz, yönetimi halkın onayını almayan müdahalelerden uzak durmaya  çağırıyoruz

Rize Valiliği, İkizdere’de Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı eylem yapılmasını 15 gün süreyle yasakladı.

Kafaya koymuş AKP iktidarı Cengiz İnşaatın çarkını döndürecek. Bölge halkının tamamı taş ocağına karşıymış, doğa katlediliyormuş, yaşam alanı yok ediliyor, suları zehirleniyormuş ne gam. AKP iktidarının tek derdi “milletin …na koyacağız” diyen bir haysiyetsiz halk düşmanını ihya etmek.

Bunun için çevirmediği ayak oyunu kalmadı AKP iktidarının. Ancak halk her şeye rağmen direnmeye devam ediyor. AKP hang yolu denediyse de halk yerini yurdunu toprağını korumaktan vazgeçmiyor…

İkizdere'de bakanlık ikinci taş ocağı için izin verdi | Independent Türkçe

Cengiz İnşaat’ın taş ocağı projesine karşı çıkılmasını yasaklayan Valilik, İkizdere ilçesi sınırlarında polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamında “farklı kesimler arasında gerilim yaşanmasının önlenmesi, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, koronavirüs salgınına karşı halk sağlığının korunması, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, şiddet olaylarına mahal verilmemesi ve yaygınlaşmasının önlenmesi, yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilebilmesi maksadıyla” koyduğunu ileri sürdüğü yasağı duyurdu.

AKP’nin valisine göre halk toprağıyla, vadisiyle, ovasıyla yeşiliyle doğasını savununca provokatör oluyor. Halk direnmesi “milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici” oluyor.

Valiliğin kendi içinde bir doğruyu dile getiriyor.  Milli kelimesi vatan hainliklerini gizlemek için kullandıkları bilinir. Ancak Evet: Halk direnirse halk düşmanlarının “birlik ve beraberliği” zedelenir.

Sosyal ağlarda paylaşın