Şenyaşar Ailesi: Kimse bizden helallik istemesin

Şenyaşar Ailesi, Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabını etiketleyerek, “Bu zulüm devam ettiği sürece kimse bizden helallik istemesin” mesajını paylaştı.

AKP milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında etrafındaki katiller tarafından kameralar karşısında iki evladı öldürülen Emine Şenyaşar’ın eşi de hastanede kafası yangın tüpü ile ezilerek katledilmişti.

AKP faşizminin adaletsizliği, saldırılardan sağ kurtulan Fadıl Şenyaşar’ı da tutukladı ve 37 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Emine Şenyaşar yaşadığı adaletsizliğe karşı 70 gündür direniyor. Geçtiğimiz gün Erdoğan’ın kameraların karşısına geçerek utanmadan helallik istemesi büyük tepki çekmişti. Erdoğan’ın bu utanmaz açıklamasına Şenyaşar ailesi de bir cevap verdi.

Aile, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi Twitter hesabını etiketledi ve şu mesajı paylaştı:

“Katliamın mağdurları olarak, katliamın faillerini yargı önünde görmek istiyoruz. Çünkü bu acı ile baş etmemizde bize destek olacak. Ancak bu da elimizden alındı. Zor geliyor ama bunları her yerde duyurmalıyız. Bu zulüm devam ettiği sürece kimse bizden helallik istemesin.”

Korona adı altında halka reva görülen açlık, adaletsizlik hayatı yaşanmaz hale getirmişken, işsizlik insanları intihara götürürken milyarlarına milyar katmak, ülkeyi bir kaç para babasına peşkeş çekmek için uğraşıyor. Halktan da yaşattıklarından dolayı “helallik” istedi. “…Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” diye seslenen Erdoğan’ın kimleri beslediğini, kimlere devletin imkanlarını açtığını bilmeyen yok. AKP iktidarı Cengiz holding’in, Bimakların, Koç’ların sabancıların hizmetindedir. Tek mağdur etmediği kesim sayıları bir elin parmağını geçmeyen tekeller ve beslemeleri, yalakalarıdır. Onun dışında topyekün halk zulüm altındadır.  

ANF | Şenyaşar Ailesi'nin direnişi 4. gününde
Sosyal ağlarda paylaşın