Uyuşturucuya Karşı Yürüyüşe Polis Tacizi

İstanbul İkitelli’de bir yürüyüş yapmak istendi. 15 eylül akşamı yapılacak olan eylemin konusu 7’den  70’e kimsenin karşı çıkabileceği bir konu değil. Uyuşturucuya karşı bir yürüyüştü bu. Ancak uyuşturucunun yaygınlaşmasından menfaati olanlar bu yürüyüşe karşı çıkabilir diye düşünmek yersiz değil.  Bir  de uyuşturucu ticareti yapanlar karşı çıkabilir bu yürüyüşe.

İkitelli’de yapılacak olan yürüyüş, belirlenen saat 20.00 de Cemevi önünde toplanan grup ile hayata geçirildi. Beşkat bölgesine doğru yürüyüşe geçen kitle uyuşturucuya karşı sloganlar atarak, ajitasyon çekerek yürüyordu ki  iki araç peşlerine takıldı. Evet arkalarına takılan araçlar AKP’nin polisinin araçları idi.

Yürüyüşü yapan kitlenin anlatımına göre J1 ve Z52 numaralı iki adet zırhlı polis aracı eylem bitene kadar sürekli tacizde bulundu. Buna rağmen Uyuşturucuya karşı sloganlar atmaya devam eden kitle belirlenen noktada yürüyüşü sonlandırdı.

Uyuşturucu ile mücadele ediliyor. Emekçi halkın yaşadığı mahallelerde özellikle yaygınlaştırılan uyuşturucuya karşı devrimciler halkla birlikte barikat olmaya çalışıyor. AKP’nin polisi ise uyuşturucuya karşı verilen mücadeleyi etkisizleştirmek, engel olmak için, en hafifinden uyuşturucu satıcılarına kalkan oluyor. Uyuşturucuya karşı yapılan bir yürüyüşü taciz etmeleri de bu gerçeği kanıtlayan örneklere bir yenisini ekliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.