Küstah Firma Yetkilisi: “Siyanür Değil Şifalı Su”

Fütursuz ve dizginsizce yok ediliyor doğamız, yaşam alanlarımız, ormanlarımız, ülkemizin nefes almasını sağlayan ormanlarımız. “Ne talan edersem kârdır” diyerek alel acele vurgunu vurma hesabı yapan emperyalist tekeller ve işbirlikçileri AKP faşizmini de arkalarına alarak faaliyetlerini hız kesmeden devam ettiriyor.

AKP iktidarı ülkenin bir çok yerini olduğu gibi Fatsa’yı da emperyalist maden tekellerine sattı. Bunun sonucunda ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Fatsa’da da doğa yok ediliyor.  

Bölgede açılan siyanür havuzları ile ilgili firma yetkilileri AKP faşizminden aldıkları cesaret ile halkla dalga geçer gibi şu cümleleri sarfedebiliyor: “buradaki siyanür havuzuna düşen bir işçinin hiçbir sağlık sorunu yaşamadı, siyanür zararsız hatta vitaminler de bulunan son derece faydalı bir maddedir.” CHP milletvekili Musa Adıgüzel, bölgede yaptığı araştırmalarda bölgede 3.şifalı(!) havuzun da yapıldığını belirtti.   Bu halk zamanı geldiğinde sizleri o şifalı sulara atıp tüm sağlık sorunlarınızdan kurtulmanızı da sağlayacaktır hiç merak etmeyin.

Bir firma yetkilisi karşılaşan Musa Adıgüzel ile firma yetkilisi arasında geçen dialog ise ilginç idi. Firmanın çok akıllı yetkilisi ya bölgenin durumundan haberinin olmamasından dolayı ya da kendisini çok akıllı zannetmesinden olacak ki şu sözleri dile getirdi: “ülkede ormanların binde 3 ü madenler için kesiliyor”.

Biz Fatsa ormanlarının madenler ile ne hale geldiğini gösteren bir kaç fotoğraf yayımlayalım okurlarımız firma yetkilisine gerekli cevabı verecektir:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.