Uyuşturucuda 10 YILDA, YÜZDE 30 ARTIŞ!

Emperyalist devletlerin ELBİRLİĞİYLE uyuşturucu kullanımını teşvik etmeleri ve yasallaştırmaları sonuçlarını veriyor. Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı, katlanarak artıyor. 

Hollanda’nın esrar içilmesini ve satılmasını meşrulaştırıp yasallaştıran CoffeShopları, 

Avusturya’nın caddelere yerleştirdiği esrar otomatları, 

İsviçre’nin adım başı her büfede sattığı “Swiss Canabis”leri

Belçika’nın “eczaneleri” aratmayan esrar dükkanları, 

Ingiltere’nin polis tarafından himaye edilen uyuşturucu çeteleri,

Almanya’nın hemen tüm “hauptbahnof”larında (ana istasyonların) polisin gözleri önünde kurulan uyuşturucu pazarları, onlarca ülkenin esrarı yasallaştırmaları,  işte bu sonucu yaratmaktadır.     

Esrarı, kimyasal uyuşturucuları yasallaştıran devletlerin “yasallaştırma, kullanınımını azaltıyor” iddiası tamamen büyük bir yalandır ve emperyalistlerin kendi kurumlarının hazırladıkları rapor da, bu iddiadaki büyük yalanı ve çarpıtmayı ortaya koyuyor. 

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi’nin (UNODC) on olarak derlenen 2017 yılı verilerine göre;  uyuşturucu tüketimi son on yılda yüzde 30 arttı. 

Raporda, uyuşturucu tüketiminin 2017’de, 2009 yılına oranla yüzde 30 arttığı belirtiliyor.

Rapordaki diğer bazı çarpıçı ayrıntılar ise şöyle:  

  • “2017 yılında 585 bin kişi uyuşturucu kullanımı ve buna bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti.”
  • “2017 yılı verilerine göre, dünya genelinde 585 bin kişi doğrudan uyuşturucu tüketimi ya da bu tüketimden kaynaklanan hastalıklar sebebiyle yaşamını yitirdi.”
  • “15-64 yaş grubu baz alındığında, dünya nüfusunun yüzde 5,5’lik kesiminin 2017’de en az bir kez uyuşturucu kullandı.”
  • “Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yıl içinde yüksek doz uyuşturucu kullanımı sonucu ölenlerin sayısı yaklaşık 70 bin oldu.”

En Yaygın Uyuşturucu Canabis; Kokain Yaygınlaşıyor

UNODC’nin raporu, dünya çapında tüketimi en yaygın olan uyuşturucunun cannabis (hint keneviri) olduğunu ortaya koyuyor. Tahminen 188 milyon insan düzenli olarak bu uyuşturucuyu kullanıyor. 

Fakat genellikle “zengin uyuşturucusu” olarak bilinen kokain üretim ve tüketiminde de artış var. 

Rapora göre, dünya üzerinde son bir sene içinde bin 976 ton kokain üretimi yapıldı. Bu rakam 2016 verilerine oranla yüzde 25’lik bir artış olduğunu gösteriyor. 

Kokain için gerekli olan koka bitkisi ekilen alanların bir yıl içinde yüzde 17 arttığı belirtildi. Bir milyar insanın açlık çektiği bir dünyada, verimli tarım arazileri, kokaya, hint kenevirine ayrılıyor!

Bazı ülkelerde ise, kimyasal uyuşturucu kullanımında büyük artış var. Bunların başında Nijerya ve Hindistan geliyor. Bu iki ülkede kimyasal uyuşturucu madde kullanım oranı, bir yılda yüzde 56’lık artış gösterdi. 

Hollanda ise, kimyasal uyuşturucuları fiilen yasallaştırmış durumda. 

SONUÇ?

Yukarıdaki rakamlar bize ne gösteriyor?

Yukarıdaki rakamlar, uyuşturucunun emperyalizmin halkları zehirlemek ve uyuşturmak için uyguladığı bir politika olduğunun en sağlam kanıtıdır.  

Hiçbir emyperyalist ve işbirlikçi devlet, uyuşturucu kullanımını önlemiyor ve önlemeye de çalışmıyor.

Uyuşturucunun yasallaştırılmasının da “kullanımını çazip olmaktan çıkarmak”, “mafyayı denetlemek” gibi hiçbir amacı yoktur. Tek amaç, başta gençlik olmak üzere, tüm halkların uyuşturucuyla uyutulması ve zehirlenmesidir.

Sosyal ağlarda paylaşın