Ukrayna: Buça ile ilgili gerçekler

Günlerdir emperyalist basında Buça’da Rus ordusu tarafından katliam gerçekleştirildiği haberleri yapılıyor. Araştırma, gerçeği sorgulama gereği duymayan emperyalist basın tarafından dillendirilen yaşananlar bazı fotoğraflar ile ispatlanmaya çalışılıyor.

Sokaklarda ceset fotoğraflarının da bolca yayınlandığı bugünlerde bazı yorumlara ise hiç yer verilmiyor.

Bazı gözlemler ve yayınlanan videolar üzerinde yapılan araştırmalardan, Suriye’de ve dünyanın bir çok yerinde emperyalizmin daha önce de yaptığı gibi bunların da kurgulanmış görüntüler olduğu sonucu çıkıyor. Ayrıca resimlerde sokak ortasında fotoğrafı çekildiği iddia edilen cesetlerin kol bantları da önemli ipuçları sunuyor. Haberin devamında kol bantlarının ne anlama geldiğini açıklayan bilgiler var.

Emperyalizm hangi konuda bağırıyor, başka sesleri boğmaya çalışıyorsa, bir şeyleri gizlemeye çalışıyordur.

Bu gerçeği yakın tarihte yaşanan olaylarda daha net gördü dünya halkları.

Ukrayna’da kol bantlarının rengi, çatışmadaki tarafları simgeliyor. Örneğin sarı bantları Azovcu faşistler takıyor; mavi bantları ise Sağcı faşistler takıyor.

Sarı ve mavi bantlara Ukrayna ordusunda da sıkça karşılaşılıyor; bunlar çoğu zaman, ordunun o bölgedeki birliklerinin kimin tarafından kontrol edildiğini gösteriyor.

Benzer şekilde, beyaz kol bantlarını da Rusya ile dayanışma halindeki yerel milisler takıyorlar.

Buça’da sergilenen cesetlerin pek çoğunun kollarında beyaz kol bantları olduğu dikkat çekti. Bu yüzden, kurbanların faşist militer ve paramiliterler tarafından kurşuna dizilmiş Rusya yanlıları olabileceği düşüncesi Rusya’da yayılıyor. Bu düşünce, Kiev ve Çernogir’den çekilerek “dostlarımızı ölüme terk ettik” eleştirileri yapılmasına neden olmakla kalmıyor; aynı zamanda bu bölgelerdeki Ukrayna birliklerinin Donbass önündeki merkez ordu grubuna sevk edildiği haberleri yüzünden, yani aslında Rusya kıtalarının karşısındaki birliklerin takviyesine ve tahkimine yardımcı olduğu gerekçesiyle askeri taktik de sorgulanıyor.

Buça katliamı ile ilgili Rusya’nın BM’ye yaptığı tüm çağrılar cevapsız kalıyor. Güvenlik Konseyini toplantıya çağıran Rusya Buça’da yaşananların bölgeyi terk eden Rus ordusu ile ilgili olmadığını ispatlayacağını iddia ediyor ancak bu çağrı cevap bulmuyor.

Aşağıda çokça kullanılan bir video ile bir uzmanın video ile ilgili incelemelerini yayınlıyoruz.

“Bucha katliamı”nın videosuna bakın:

İnanılmaz derecede iyi hazırlanmış, çok pahalı lensler, yüksek üretim değeri, son derece pahalı ve hassas kameralar.

İşin garibi, eğer bu cesetleri yeni keşfettilerse, neden yüksek üretim değeri olan kameralar?

Cesetlere bakmak ve hepsinin öldüklerinden emin olmak yerine neden böylesine iyi hazırlanmış bir video çekmek için zaman ayırdılar?

Neden bütün bedenler rahatsız edilmedi? Böyle bir durumda insanlar genellikle cesetleri sokaktan dışarı sürükler ve genellikle yan yana koyarlar. Askeri araçların sokaktan geçmesine izin vermek için kesinlikle ordu bunu yapacaktı. Ama yolun ortasında kalırlar. Bu hiç mantıklı değil.

Herhangi bir kan, herhangi bir kan görmüyorsunuz ve cesetler çok “düzenli” yatıyor. Yine, mantıklı değil.

Sosyal ağlarda paylaşın