Berkin ismindeki çocuğun doğum günü kutlaması ‘uygun görülmedi’

30 Mart – 17 Nisan, devrim şehitlerini anma haftasına denk gelen doğum gününün kutlanılması Antalya valiliği tarafından yasaklandı. 

2 Nisan tarihinde, oğlu Berkin Mahir’in doğum gününü kutlama amacıyla düzenlediği doğum günü eğlencesi Antalya valiliği tarafından ‘uygun görülmeyerek’ yasaklandı. 

Grup Yorum üyelerinin de yer alacağı doğum günü eğlencesinin engellenme gerekçesi olarak, 30 Mart – 17 Nisan devrim şehitlerini anma haftasına denk gelmesi ve bundan kaynaklı ‘provokatif eylemlerin’ meydana gelebileceği söylendi. 

Bununla birlikte, Antalya Emniyet Müdürlüğü tutulan düğün salonu sahibinin yanına kadar gidip onları tehdit ederek salonun kullanılmasını engellemek istedi.

15 yaşında polisler tarafından katledilen Berkin Elvan’ın ismini alan çocukların doğum günü kutlaması dahi engelleniyor, terörize edilmeye çalışılıyor. 


Doğum günü engellenen Berkin’in babası sosyal medya hesabından, 

“2 Nisan Cumartesi günü, oğlum Berkin Mahir’in doğum gününü kutlamak için organizasyonunu yaptığım doğum günü etkinliğini Valilik ve Emniyet Müdürlüğü izin vermeyeceğini deglare edip engellemeye çalışmıştır. 

Antalya Valiliği memleket sorunlarını bir kenara bırakmış vatandaşın doğum günü kutlamalarına bile müdahale eder olmuştur.

Doğum günü etkinliğine engel olabilmek için düğün salonu sahiplerini dahi salonu kullandırtmamak adına tehdit etmişlerdir. Bu doğum gününe eşlik edecek olan Grup Yorum’u bahane ederek doğum günü etkinliğini terörize etmeye çalışmışlardır. Yaklaşık yarım asrı bulan bir tarihi olan Grup Yorum halkın türkülerini söylemektedir. 

Faşizm halkın türkülerinden o kadar korkar olmuşki doğum günü etkinliğine bile saldıracak ve engelleyecek bahaneler üretmiştir.  Doğum günü etkinliğinde Grup Yorum’un türkü söylemesi suç değildir ve yasaklanamaz.” diyerek yaşadığı hukuksuzluğu teşhir etti.

Sosyal ağlarda paylaşın