Tutuklamak için itirafçının sarışın uzun boylu ifadesi yetti

İstanbul’da yaşayan Mehmet Özdemir, bir itirafçının çelişkili beyanlarıyla aylardır hapishanede tutuluyor. Eşi Betül Özdemir ise eşinin uğradığı haksızlığa karşı duyarlı olma çağrısı yaparak 21 Ocak’ta görülecek ilk duruşmaya çağrı yapıyor

Eşi Mehmet Özdemir’in bir başka dosyadan henüz 8 ay önce tahliye olduğunu ve denetimli serbestlik ilkeleri uyarınca imza vermeye de düzenli olarak gittiğini ancak ona rağmen 5 yıl önceki uydurma bir dosyayla yeniden tutuklandığını ifade eden Betül Özdemir, “Eşimin üzerine verilen uydurma ve değişken bir ifade nedeniyle aylardır çocuklarım babalarından uzakta” dedi.

Betül Özdemir, 16 Ağustos 2020’de gözaltına alınarak 18 Ağustos 2020’de tutuklanan Mehmet Özdemir’in neden tutuklandığını şöyle anlatıyor:

“Bir iş yerinde bir çanta bulunuyor ve bu çantanın içerisinde silahların ve patlayıcıların olduğu söyleniyor. Çantanın sahibi olduğu iddia edilen kişi 5 yıl önce bir çöp konteynırında çantayı bulduğunu, içine hiç bakmadan iş yerine koyduğunu söylüyor. Gözaltındayken 6 günde ifadesini değiştiriyor ve çantayı ‘sarışın uzun boylu bir adam’dan zorla aldığını söylüyor. Polis ise sarışın ve uzun boylu kişinin eşim olduğunu iddia ediyor.”

Duruşması  21 Ocak’ta

Betül Özdemir, “Demokrat kimliği nedeniyle 2007’den beri komplolarla tutuklanıyor. Biz sadece adalet istiyoruz. 21 Ocak’ta ilk mahkemesi görülecek. Mahkemeye getirilmesini de istiyoruz, ilk savunmasını yapmasını istiyoruz. Sizleri de mahkemeye çağırıyor ve eşimi sahiplenmeye davet ediyorum.” diyerek görülecek ilk duruşmaya çağrıda bulunuyor.

Özdemir ayrıca eşinin sağlık savunma yapabilmesi için ilk mahkemede SEGBİS dayatması ile karşılaşmaması gerektiğini, etkin savunma için mahkemeye yüz yüze şekilde getirilmesini talep ediyor.

AKP faşizminin itirafçı ifadeleri ile devrimcileri hapishanelere tıkma politikasına karşı Mehmet Özdemir’in yanında olmak her devrimci demokratın görevi. Benzer bir şekilde bir itirafçının yalan ifadeleri ile müebbet hapse mahkum edilen Mustafa Koçak yapılan bu adaletsizliğe karşı yaptığı ölüm orucu direnişi ile ölümsüzleşmişti…

Sosyal ağlarda paylaşın