Okmeydanı’nda neler oluyor?

Polisin önünü açtığı çeteler Okmeydanı’nda terör estiriyor

Son 3 – 4 gündür iki çete arasında yaşanan çıkar çatışmalarından dolayı silahlı çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan çatışmalarda bazı esnaflar kurşunlandı.

Gün ortası veya akşam saati, günün herhangi saatinde, yaşanan silahlı çatışmalar mahalle halkını çevre esnafını tedirgin ediyor.

Bu yaşanan çatışmaların yarattığı tedirginlik ve panik yetmezmiş gibi sözde önlem alan polis mahallenin çeşitli yerlerinde kontrol noktaları koyarak mahallelinin rahatsızlığını kat kat arttırıyor.

Okmeydanı da İstanbul’un bir çok mahallesinde olduğu gibi çeteleşmenin devlet eli ile yaygınlaştırıldığı, çetelerin himaye edildiği mahallelerinden biri.

Bunu esas olarak mahallede faaliyet yürüten devrimcileri tutuklayarak, terör estirerek, devrimci kurumlara baskınlar düzenleyerek yaptı-yapıyor. Yıllardır Okmeydanı’nda faaliyet yürüten İdil Kültür Merkezi son 14 ay içerisinde 12 kez polis tarafından basıldı, içerde bulunanlar gözaltına alındı, işkencelerden geçirildi çoğu tutuklandı.

Yetmedi mahallede devrimci kimliği ile bilinen ve çeteleşmeye ve uyuşturucuya karşı mücadele edenler keyfi bir şekilde hukuksuzca tutuklanarak hapishanelere dolduruldular.

Bu saldırılar kuşkusuz çetelerin yaygınlaştırma politikaları ile beraber hayata geçirildi. Çetelerin devrimcilerin olduğu yerde varlığı mümkün olmadığından devrimcileri tutuklama, halka gözdağı verme gibi yöntemler çetelere hareket alanı açılmasına sebep oldu.

Halk Cephesi’nin yaşanan olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada da çok açık görüleceği üzere polis çetelerin çatışmalarını bahane ederek kurduğu kontrol noktalarında yine halka gözdağı vermekte ve devrimci avına çıktığını belli etmekte. Yapılan açıklamada: “Bu olaylardan kaynaklı akp’nin halk düşmanı katil polisleri tarafından mahalle abluka altına alınmıştır. Okmeydanın’da tüm ara sokaklarda girişlerde ve çıkışlarda Meşrepe’de, Sibel Yalçın parkı, Anadalu kahvesi ve Cemevi sokağı halk düşmanları tarafından zırhlı araçlar, yunus ekipleri ve çevik kuvvetle mahalleyi ablukaya alan katiller resmen Okmeydanı halkına gövde gösterisi yaparak halkı taciz etmekte ve baskı uygulamaktadır. Yoldan geçen herkesi ‘şüpheli ” sıfatıyla durdurup üst araması ve kimlik sorgulaması yapar Okmeydanı halkını taciz etmektedir katiller.” dendi.

Ayrıca bölgede örgütlü Halk Cephesi’nin yaptığı açıklamada “Halk düşmanları bugün çetecilerin mahallede yaptığı uyuşturucu, kumar, silah kaçakçılığı vb. Birçok kara işleri görmemezlikten gelip müdahale etmeyip ve bu işlerden yeri geldiğinde bu kara para işlerinden komisyon aldığı bir çok kez kanıtlandı.” diyerek mahallede polisin ve çetelerin birlikte çalıştıklarını gözler önün serdi.

Polisin çetelere karşı yapıyormuş gibi göstermeye çalıştığı kontrol noktaları Okmeydanı halkını rahatsız etmeye devam ediyor. Mahallenin çetelerden temizlenmesi için polisin mahallelerden çıkması gerektiği tüm mahallelinin hem fikir olduğu görüş.

Sosyal ağlarda paylaşın