SMA aileleri Ankara’da: Bakanlığın açıklaması gerçek değil

Bugün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kampanyalarını “kirli” diyerek hedef aldığı Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı olan çocukların aileleri, Ankara’da eylem yaptı.

Kampanyalarının hedef gösterilmesine karşı Meclis önünde açıklama yapmak isteyen ailelere yine “halkın polisleri(!)” engel oldu.

Meclis’in Çankaya Kapısı önünde bir araya gelen aileler, “pandemi” gerekçesiyle uzaklaştırıldı. Engelleme üzerine Ulus meydanında bir araya gelen onlarca aile, burada açıklama yaptı. Üzerinden SMA Tip 1 hastası çocukların fotoğrafları ve taleplerin yer aldığı dövizleri taşıyan aileler, Zolgensma ilacının Türkiye’ye getirilmesini istedi. 

Sağlık bakanı ve yalakası medya tarafından SMA hastalarının tüm ilaçlarını sorunsuz aldığı yalanının yayılmaya çalışılması ve son günlerde yapılan kampanyaları “kirli”  olarak gösterilmeye çalışılması halkta tepkilere yol açtı.

Hiç bir insani yanı kalmamış AKP ve şürekası utanmazca yalanlarla çaresiz ailelerin hayata geçirmeye çalıştığı kampanyaları karalamaya çalıştı.

SMA hastalarının ilaçlarını sorunsuz alabildiği yalanını söyleyen Sağlık Bakanı’na ise Antalya SMA ve Genetik Hastalıklarla Mücadele Derneği Başkanı Kamile Kurt şöyle cevap verdi : Türkiye’de uygulanan, nusinersen aktif maddeli SMA ilacının istisnasız her 4 aylık periyotlarla alınması gerektiğinin altını çizen Kurt, “Ancak çocuklarımızın yarısından fazlası hiçbir zaman öngörülen sürelerde ilacını alamadı. Çocuklarımız pandemi şartlarında fizik tedavi gibi destekleyici çalışmalardan uzak kaldığı gibi iki aydan uzun bir süre ilaç tedariki tamamen durdu” diye konuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın