Emperyalist Cargill’in Koruyucusu Polisten İşçilere Tehdit: “Devletin gücüyüz neler yapabileceğimizi gösteririz”

Ankara’da Tarım Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirmek isteyen Cargill işçilerini engelleyen polis “Biz devletin gücüyüz neler yapabileceğini orada gösteririz size. Siz merak etmeyin” dedi. Yürüyüşleri engellenen işçiler, bekleyişe geçme kararı aldılar. Cargill patronlarını korumaya yeminli polis işçileri gözaltına aldı.

1000 gündür emperyalist Cargill şirketinin işten çıkarttığı işçilerin direnişi devam ediyor. Ülkenin sahibiymiş gibi davranan Cargill patronları mahkeme kararına uymayacak kadar da pervasız.

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri idari mahkemeye başvurmuş ve mahkeme işçilerin işe geri alınması yönünde karar almıştı. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında çıkan mahkeme kararına rağmen halen işe alınmayan işçiler mücadele etmeye devam ediyorlar.

İşlerine iade edilme talebiyle Ankara’da, Tarım ve Orman Bakanlığı binası önünde bugün açıklama yapmak isteyen işçiler polis engeliyle karşılaştı. Karşılaştıkları polis Cargill’in koruyuculuğunu yaparken patronlardan daha da pervasızdı. Öyle ki hakkını arayan, mahkeme kararının uygulanmasını isteyen işçiyi Devletin gücünü göstermekle tehdit etti…

Mahkeme kararına uymayan Cargill patronuna hiç bir şey yapmayan AKP iktidarının polisi gücünü işçiye gösteriyor: Cargill işçileri ile polis arasında yapılan tartışma sırasında polis işçileri tehdit etti. “Biz devletin gücüyüz, size orada neler yapabileceğimizi gösteririz. Merak etmeyin” demesi dikkat çekti. Görüşmede yer alan Tek Gıda-İş Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya ise bu ifadelere tepki göstererek “Devlet gücünü bizde mi sınayacak? Böyle bişey olur mu? Siz bizim gücümüzü biliyor musunuz?” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın