19 aralık katliamı baş sorumlularından Tantan: ‘Büyük sosyal patlama riski var’

Komiser yardımcılığı ile başlayan halk düşmanlığı hayatını komiserlik, üst düzey emniyet müdürlüğü ve giderek Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı’na kadar yükselerek sürdüren 57. Hükümet İçişleri Bakanı Saadettin Tantan bir açıklama yaptı.

AKP faşizminin içinde bulunduğu yönetememe krizinin “büyük sosyal patlama” ya yol açacağını dile getiren Saadettin Tantan şöyle diyor: “Toplumsal huzur ve düzeni yok etme potansiyelindeki bu riski görmezden gelemeyiz. Şu anda toplum adeta bir saatli bomba üzerinde oturmaktadır. Bu saatli bombayı etkisiz hale getirmek iktidarın öncelikli görevi olmalıdır.”

Üst düzey polis müdürlüğünden İçişleri bakanlığına kadar yükselen halk düşmanlığı kariyerinin verdiği tecrübe ile konuşan Saadettin Tantan halkın içinde bulunduğu açlık, yoksulluk, işsizlik, adaletsizlik gibi sorunların neler yaratacağını görüyor. Ve iktidarı uyarıyor: Bu gidişle açlar ayaklanacak! Ve açlar ayaklanırsa düzeni başımıza yıkarlar!

Bu korkuyu,  kendisinin halka karşı işlediği suçlardan dolayı hesap vermek zorunda kalabileceğinden dolayı duyduğuna şüphe yok. İktidara “şu anda toplum saatli bomba üzerinde oturuyor” dediği ise ülkeyi açlığa yoksulluğa ve adaletsizliğe mahkum edenleri kastediyor. Ülkemizde halkın yaşadığı her sorundan kendisinin de sorumlu olduğunu iyi bildiğinden kendisinin de saatli bomba üzerinde oturduğunu biliyor ve AKP faşizmine sesleniyor: “Bu saatli bombayı etkisiz hale getir!!!”

Saadettin Tantan 19 aralık katliamının baş sorumlularındandır. Dönemin İçişleri Bakanlığı görevini yerine getiren Saadettin Tantan diri diri yakarak, tarayarak, Kıbrıs harekâtından sonra en kapsamlı askeri operasyonu hayata geçirerek 28 devrimcinin katledildiği 19 aralık katliamını aylar öncesinden çalışıldığını itiraf etmişti. Katliamın kurmay amiri olan Saadettin Tantan şu anda Yurt Partisi genel başkanlığı yapıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın