CHP’Lİ ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUAMMER KESKİN İŞÇİ DÜŞMANLIĞINI SAKLAMAK İÇİN YALANLARA SIĞINIYOR!

300 günü aşkın süredir Şişli Belediyesi’ndeki işini geri isteyen Turan Aktaş hakkında Muammer Keskin bir konuşma yaptı. Belediye’deki işi elinden haksız yere alınan Turan Aktaş hakkında Şişli Belediye Başkanı Muarrem Keskin’in yaptığı açıklamaya cevaben Devrimci İşçi Hareketi bir açıklama yayınladı:

İŞÇİ DÜŞMANLIĞINI SAKLAMAK İÇİN YALANLARA SIĞINIYOR!

            CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin 4 Ocak 2021 günü belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmasıyla işi, ekmeği ve onuru için direnen Şişli Belediyesi işçisi Turan Aktaş’ın direnişini yalanlarıyla karalamaya çalıştı.

            Bir yanda bir cümlesi bir cümlesiyle örtüşmeyen Muammer Keskin diğer tarafta sağlık sorunlarına, yazın sıcağına-kışın soğuna, açlığa rağmen bir yılı aşkın süredir devam eden bir direniş var.

            Muammer Keskin, 4 Ocak 2021 günü belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında aynen şu cümleleri söylüyor: “Dışarda 3 tane insan işten çıkarttık. Bugüne kadar bana gelip soran bir tane meclis üyesi yoktur. “Niye çıkarttınız?” diye. Ben buradan açıklıyorum. Şimdi ilk defa açıklıyorum. Daha önce açıkladım bunu biliyorlar. …Bir diğeri bu belediyenin başına bela olan bir işin sorumlusudur. Benim değil, sizin hepinizin. Şişli’de yaşayan tüm yurttaşlarımızın gelirlerinden elde edip burayı daha iyi kullanalım dediğimiz bir süreci sabote eden biridir. Ve bize gereksiz bir teklifte bulunmuştur. “Benim çocuğumu işe alın davamı geri çekeyim” dedi. Bende dedim ki “davana devam et çocuğunu işe almıyorum.” Takdiride Şişli halkına bırakıyorum. Size bırakıyorum”.

Buradan Muammer Keskin’e Sesleniyoruz:

            Turan Aktaş Şişli Belediyesi’nin başına bela olan hangi işin sorumlusu? Belediyeniz çok büyük yolsuzluklara karıştıda onun mu sorumlusu? Yoksa sedece AKP’nin “taşeronu kaldırıyoruz” yalanlarıyla tüm Türkiye’deki belediye işçilerini taşeron şirketlerden belediyelerin özel şirketlerine geçirdiği KHK sonucunda geçiş yaptığı Şişli Belediyesi şirketi olan Kent-Yol AŞ’de önceden çalışan işçilerle aynı işi yapmasına rağmen aynı ücreti alamadığı için haklı bir dava açmış olması mı? Bu davasını Temmuz 2020’de kazanmış olması mı? Yoksa dava sonucunda yıllarca emeğinden gaspettiğiniz maaş farklarını ödemek zorunda olduğunuz için mi? Ya da “eşit işe, eşit ücret” davasını geri çekmediği için işinden, ekmeğinden ettmenize rağmen size biat etmeyerek açtığı işe iade davasını da Ekim 2020′ de kazanmış olması mı? Her fırsatta haktan-hukuktan-adaletten bahseden CHP’nin üyesi bir belediye başkanı olarak KHK ile Kent-Yol’a geçen 586 işçinin 2018’den beri gaspedilen alacaklarını ödemek zorunda olduğunuz için mi?

Muammer Keskin Adaletsizsin, Hukuksuzsun, Ahlaksızsın, Yalancısın!

            Adaletsizsin! Çünkü, yıllarca belediyede çalışan işçiler aynı işi yapmalarına rağmen eşit ücret alamadılar.

            Hukuksuzsun! Çünkü, Turan Aktaş’ın kazandığı iki davasınında kararını tanımıyorsun. Ve süreci uzatabilmek için istinaf mahkemesine başvuruyorsun.

            Ahlaksızsın! Çünkü,  4 Ocak’taki meclis toplantısında Şişli işçilerine yüksek ücret ödediğinizle övünüyorsun. Yoksulluk sınırının 8.436 TL olduğu bir ülkede işçilerin ek ödemelerle birlikte (yemek, yol, yakıt, aile-çocuk vb.) 5.800 TL maaş ödendiğinden gururla bahsedebiliyorsun. Şişli Belediyesi işçileri belki diğer belediye işçilerinden fazla maaş alıyor olabilir. Ancak bu kesinlikle yoksulluk sınırının kat be kat altında yaşamak zorunda oldukları ve emeklerinin karşılığını alamadıları gerçeğini saklayamaz.

            Yalancısın! Çünkü, Turan Aktaş’ın direnişini yalanlarınla karalamaya çalışıyorsun. Açıkça Turan Aktaş’ın ne yaparak belediyenizin başına bela olduğunu söyleyemiyorsun.

            Bir tarafta işçi düşmanlığı yapan CHP’li Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin diğer tarafta işi, onuru ve ekmeği için direnen Turan Aktaş. “Güneş balçıkla sıvanmaz” derler. Hiçbir direniş yalanlar ile karalanamaz. Yalanlarla bitirilemez. Muammer Keskin’in yalanları sadece direnişe ve zafere inancı daha çok arttıyor. Haklı olan doğru olan Turan Aktaş ve bu durumda tarihsel olarak er ya da geç kazanacak olan da Turan Aktaş. İstinaf mahkemesi kararı belki Muammer Keskin başkanlığı döneminde gelmeyecek ancak Muammer Keskin tarihin her anında işçi düşmanı olarak anılacak. Muammer Keskin yalanlar söylese de bu direnişin hakkı zaferdir ve zafer direnen işçinin, Turan Aktaş’ın olacaktır!

DİRENİŞİN HAKKI ZAFERDİR, ZAFER TURAN AKTAŞ’IN OLACAK!

İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!

DEVRİMCİ İŞÇİ HAREKETİ

Sosyal ağlarda paylaşın