Tutsak Mimar Alev Şahin, duruşmaya çağırıyor

4 Haziran günü mahkemesi olan Alev Şahin bir çağrıda bulundu. Düzce’de işini ekmeğini istemedi sadece, inşaatlarda malzemeden çalan AKP’li mütaahitleri teşhir etti. Ve o da diğer Yüksel direnişçileri gibi tutuklandı. Alev Şahin’in mahkeme için yaptığı anlamlı çağrıyı yayınlıyoruz:

“Yıldızlar ve sular tanıktır bize.

Aç ve kavruk bir memeden direnmeyi yudum yudum emen bir çocuk gibi öğrendik ve direndik.

Ve tutsak edildik. İşimizden, ekmeğimizden vazgeçmediğimiz için. Ve sırf bu yüzden iftiralarla, soyut iddialarla hak arama mücadelemiz kriminalize edilmek isteniyor. Oysa direnişimizin masumiyetine yıldızlar ve sular kadar siz de tanıksınız.

Bir yanım sizlerledir dostlar, bir yanım İşkencedere’de direnen kadınlarlarımızla, bir yanım Boğaziçi’nde direnen gençlerledir. Bir yanım, emperyalizme boyun eğmeyen Filistinlilerledir. Biliyorum, türkülerinizin ezgisindeyim şimdi. Yüreğinizin her atışında, başınızın eğilmezliğindeyim. Sizler de şuramda, sol yanımda, gümbür gümbür atan cevahirin içindesiniz.

Ekmek kavgamın haklılığında buluştuğumuz gibi, bu haklılığa atılan iftira ve yalanın karşısında, gerçek ve doğrunun hikayesinde buluşalım. 4 Haziran saat 10:00’da karanlığı birlikte aydınlatalım. Sevgi ve selamlarımla..”

Mimar Alev Şahin

Sosyal ağlarda paylaşın