TUİK işsizlik rakamlarını açıkladı

S400, F35 tartışmalarının ortasında Türkiye istatistik kurumunun (TUİK) açıkladığı veriler ülkenin gerçek gündemini bir kez daha ortaya koydu. Bu verilere göre işsizlik bir önceki yıla göre 1 milyon 116 bin kişi artarak, 4 milyon 202 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı resmi olarak yüzde 13.6 olarak açıklandı.

İşsizlik rakamları 13 aydır sürekli olarak artıyor. Gençlerdeki işsizlik oranı ise daha da fazla; yüzde yüzde 23.2

Toplam işsiz sayısı ise geçen yılın nisan ayına göre 1 milyon 116 bin kişi artarak, 4 milyon 202 bin kişiye yükseldi.

Öte yandan Hazine ve Maliye bakanlığı bütçeye ilişkin son rakamları duyurdu. Artık bütçeyi tamamlamak için halkı soyacak yöntem bırakmayan AKP iktidarının bütçedeki açığı kapatamadığı , bütçenin dikiş tutmadığı gerçeği bakanlık verilerine de yansıdı. Buna göre Merkezi yönetim bütçesi ocak-haziran döneminde ise toplam 78, 6 milyar TL açık verdi. Geçen yılın ilk 6 ayında bütçe açığı 46,1 milyar lira açık vermişti.

AKP hükümeti halkın alınteriyle oluşmuş ülke kaynaklarını emperyalist ülkelerden daha çok silah almak için harcıyor. Rusya’dan S400’lerin gelmesinin ardından ABD’yi ‘küstürmemek’ adına yine bir hava savunma sistemi olan Patriot almak için çalıştıklarını söylüyor Savunma Bakanı. Yine satın aldıkları F35’lerin teslimatı için yürütülen süreç ise devam ediyor.

Sömürü ve yoksulluk artıkça silahlanmayı da artırıyor AKP iktidarı. İş bekleyen gençlere daha çok silah ‘müjdesi’ veriyor. Faşizm her zamanki gibi kriz altında ezilen halka bir şey veremediği için alınan silahlarla şovenizmi tırmandırma peşinde.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.