PSAKD Yöneticisi Haydar Yıldırım Mahkemesi Bugün Görülecek

İki yıla yakın bir süredir İzmir Şakran Cezaevi’nde tutuklu bulunan yüzde 80 engelli PSAKD Sarıyer Şube Üyesi Haydar Yıldırım, 16 Temmuz Salı (bugün) günü hakim karşısına çıkacak.

Haydar Yıldırım’ın yüzde 80 engelli raporu olmasına rağmen mahkemeler bu durumu görmezden geldi. Tutuklanmasına karar verilen Haydar Yıldırım tutuklandığı günden itibaren sistematik bir baskı, tecrit ve sindirme politikasına uğruyor.

PSAKD Sarıyer cemevi yöneticisi olan Ali Haydar Yıldırım bir Ölüm orucu gazisi. 15 temmuz darbe girişimi kılıfı ile tüm devrimci demokrat kurumlara baskının katmerlendiği günlerde tutuklandı Haydar Yıldırım. Ve hukuken tutuklu kalamaz halde olmasına rağmen 4 ekim 2017’den beridir keyfi bir şekilde tutuklu bulunuyor.

Haydar Yıldırım aynı zamanda Sarıyer PSAKD alevi kültür merkezi ve cemevi başkanı Zeynep Yıldırım’ın eşi. Zeynep Yıldırım başkanı olduğu cemevine yapılan baskın sonrasında polisin yaptığı ahlaksızlığı basına açıklamış, cemevinin içine işediklerini anlatmıştı.

Haydar Yıldırım, Kızının değil cemevine işeyen polisin tutuklanması talebi ile yaklaşık 1 yıldır direnen KEZBAN BEKTAŞ’ın damadı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.