Tüccar Erdoğan: “…paranın rengi, dini yoktur. Para paradır”

İktidara geldikleri günden beri satmadıkları şey kalmadı. Hala satmaya devam ediyor AKP iktidarı ve özellikle Erdoğan.

Her anlamda yönetme krizi içinde kıvranan Erdoğan’ın ülke ülke gezerek haraç mezat ülkemizin zenginliklerini sattığı günler yaşıyoruz. En son Katar ile imzalanan anlaşma ile bir çok alanı ABD işbirlikçisi Katar’lı para babalarına sunan Erdoğan, gelen eleştiriler üzerine açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada, Katar ile imzalanan anlaşmayı eleştirilere 3 kuruş için her şeyini satacak tüccar kafası ile  “Biz hiçbir zaman yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Bunun rengi nedir, dini nedir sormadık. Çünkü paranın rengi, dini yoktur. Para paradır” diyerek cevap verdi.  Böylece Erdoğan kendisi için tek değerin ne olduğunu tekrar dile getirmiş oldu.

Yaptığı açıklamada kendisini eleştirenlere kinini kusan Erdoğan şöyle dedi : “ 28 Şubat’ta olduğu gibi sermayeyi renklere bölenlerden de olmadık. Borsa İstanbul’a değer katan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası da olsa Nasdaq da olsa Katar yatırım otoritesi de olsa bizim için makbuldür ve teşekküre layıktır. Ama bu faşist kafa, ülkenin ve milletin hayrına olan böyle bir işte kimliğine bakarak yatırımcı ayrımcılığına gidiyor...”

“Türkiye’nin yerli ve uluslararası yatırımcılar için cazibesini arttıracağız”

Erdoğan, kendinden önceki tüm iktidarların yaptığı gibi ülkeyi yabancı ve yerli “yatırımcıya” (siz onu soyguncu okuyun) daha cazip hale getirmeye çalışıyor. Bu söylemin emperyalist şirketlere “gelin, dilediğiniz gibi ülkemizi talan edin” anlamına geldiğini emperyalist sermaye ülkeye girdikçe yoksullaşan halk iyi bilir. On yıllardır ülkeyi emperyalistlere daha cazip hale getirmek için, ucuz emek cenneti haline getirmekten, yeraltı-yer üstü kaynaklarını peşkeş çekmeye kadar her şey yapıldı ülkemizde. AKP sanki yeni bir şey yapıyormuş gibi vatan satıcılığını ülke yararına bir şeymiş gibi sunuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.