1 Haftada 20 Sağlık Emekçisi Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Yitirdi

Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de 200 dolayında sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), bir haftada 20 sağlık çalışanının yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Türk Tabipleri Birliği, bir haftada 20 sağlık çalışanının yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

AKP faşizminin her konuda olduğu gibi bu  pandemi konusunda da halk düşmanları politikaları halkın binlerle ölümüne sebep oluyor. Dünyanın tamamına yakınında kapitalizm sağlıkçıların can güvenliğini sağlayamadığından, bu konuyla ilgili güvenilir bir istatistiğe ulaşmak pek mümkün değil şimdilik. Eylül ayı rakamlarına göre dünyada  1 milyon 300 bin sağlık emekçisinin salgından etkilendiğini duyurmuştu DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü).

Gerçek rakamları gizlemek konusunda AKP dünyada hiç bir ülkenin kendisi ile yarışmasına izin vermiyor. Her şeyi gizliyor.(gizlediğini sanıyor) Ekim ayı resmi rakamlar 110 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini söylüyor ama son bir haftada 20 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini düşünürsek gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğunu görürüz. 110 sayısı bile AKP’nin sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlayamadığını göstermekte yeterli aslında.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.