Erdoğan Kovid Yasaklarını Duyurdu

Korona salgınında ülkeyi dünyada üçüncü ve Avrupa’da birinci sıraya getiren AKP iktidarı önlem adı altında yeni yeni yasaklar getirdi.
Bugüne kadar gizledikleri vaka sayısı, almakta geciktikleri önlemlerden dolayı resmi rakamlara göre dahi 500 bini aşkın vaka var ülkemizde.  Yine resmi rakamlara göre 15 bine yakın ölüm yaşandı. Gerçek rakamlar ise bunun çok çok üzerinde.

Önlem adı altında getirilen yasakların en dikkat çekenleri şunlar:

– Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması (yasağı) uygulanacaktır.

– Bu kısıtlama (yasak)  hafta sonları Cuma akşamı 21:00’den pazartesi sabahı saat 05:00’e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi Pazar artık evlerimizdeyiz.

– Tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.

– 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

– Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki toplu taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkların tespiti ve giderilmesi amacıyla gereken tedbirleri alacaktır.

– Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir.

– 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

 – Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Akla gelen sorular doğal olarak şunlar:

  • Bu virüs fabrikalarda bulaşmıyor mu?
  • İşçiler işe giderken toplu taşıma araçlarında balık istifi olarak yolculuk ediyor. Bunu nasıl engelleyeceksiniz?
  •  Umumi Hıfzısıhha Kurulları milyonlarca emekçinin işe gittiği saatlerde toplu taşıma araçlarında hastalığın yayılmasına nasıl engel olacak?
  • Son maddede bahsedilen güvenlik uzmanları büyük şehirlerde nasıl çalışacaklar? Yeterince güvenlik uzmanınız var mı? Bu güvenlik uzmanlarınız katliamlar yaşanan madenleri denetleyen güvenlik uzmanları gibi çalışmayacaklarını nasıl garanti edeceksiniz?

Aslında hiç bir önlem alınmıyor görüldüğü gibi.  Virüsün bulaşmasına elverişli koşulların varlığı tartışmasız fabrikalarda çalışmak zorunda bırakılan işçilerin çalışmadıkları saatlerde sokağa çıkmasını yasaklamak  önlem olarak sunuluyor. Sömürü çarkı durdurulmadan alınan hiç bir önlem halkı salgından korumayacaktır. Ancak AKP iktidarı bu önlemleri alamaz! Halka karşı örgütlenmiş mekanizma olan devleti yöneten AKP halka sömürülme hakkı tanır sadece.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.