TTB: “Gerçek vaka sayısı Bakanın Açıkladıgından çok fazla”

Prof. Dr. İbrahim Akkurt,  TTB Genel Yönetim Kurulu’nun toplantıda açıkladığı 23 ilden elde edilen verilere göre, günlük vakaların 20 binin üzerinde olduğunu ve saha rakamlarına bakılırsa sağlık bakanlığının hatalı rakamlar verdiğini belirtti.

 24 Ekim de Türk Tabipler Birliği (TTB) ’nin Covid-19 ile ilgili yaptığı, Periscope ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan basın toplantısına TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. İbrahim Akkurt ile TTB Covid-19 İzleme Kurulu üyeleri katıldı.

TTB Covid-19 İzleme Kurulu’nun hazırladığı 8. Ay Değerlendirme Raporu’nu Prof. Dr. İbrahim Akkurt sundu. Dünyada ve Türkiye’de koronavirüse ilişkin güncel vaka ve ölüm sayılarını aktararak sunumuna başlayan Akkurt, gerçek durumun resmi verilerle halen görülemediğine dikkat çekti. Prof. Dr. İbrahim Akkurt,  TTB Genel Yönetim Kurulu’nun toplantıda açıkladığı 23 ilden elde edilen verilere göre, günlük vakaların 20 binin üzerinde olduğunu ve saha rakamlarına bakılırsa sağlık bakanlığının hatalı rakamlar verdiğini belirtti. Hükümetin açıkladığı tablo için, “Turkuvaz tablo ile saha ciddi biçimde çelişmekte” diyen Akkurt, kaç kişiye test yapıldığının ve hasta sayısının halen açıklanmadığını vurguladı. Akkurt, ortalama temas süresinin ve filyasyon oranının da gerçekle bağdaşmadığını söyledi.

Ayrıca toplantı da açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı,  aşı çalışmalarının iyi gittiğini fakat bu aşının sadece mutlu bir azınlığa ulaşabileceğinin tartışıldığını belirtti.

AKP iktidarı Covid-19’a yakalanan insan sayısını gizliyor. Yani yine rakamlarla oynayarak halkı kandırmaya çalışıyor. Ama gerçeklerin açığa çıkma gibi bir alışkanlığı var.

Halktan durumu gizleyen hükümet bununla kalmayıp emekçi halk için hiçbir önlem almıyor. Sadece göstermelik sokağa çıkma yasaklarıyla halkın gözünü boyamaya çalışıyor. Covid-19 testi pozitif çıktığı halde otobüsle eve gönderilen işçiler ülkemizin gerçeği. Öğretmenlere ve doktorlara ‘Eğer semptomları göstermiyorsanız ve çalışabilecek durumdaysanız Corona olsanız bile çalışın’ diyor AKP hükümetinin yetkilileri. Birde aşı çıksa dahi bu süreci en zor atlatan, çalışmak zorunda bırakılan emekçilere değil önce Şebnem Korur Fincancı’nın “mutlu bir azınlık” diyerek ifade ettiği zenginlere ulaşacağını ülkemizde kime söyleseniz aksini iddia etmez. Evet  ‘hayat eve sığar’ diyerek evine kapanan, halkın evine ekmek dahi götüremediğini hiç umursamayan, hastalıktan sadece yoksulların etkilenmesine göz yuman “üst sınıf” faydalanacak aşıdan.  Bunun için halk zaten ne Sağlık Bakanlığı’na ne de Hükümetin açıkladığı verilere güveniyor. . .

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.