AKP’yi eleştiren İsmail Demirbaş Cezaevinde!

İsmail Demirbaş 49 yaşında, halktan bir insan, sokak röportajında iki kez iktidarı eleştirdiği için evi basıldı, ev hapsi verildi ve bu durumu kabul etmediği için şimdi de tutuklandı.

Antalya’da iki kez sokak röportajı sırasında ekonomiyi ve iktidarı eleştirdiği için 22 Ekim’de evi basılmıştı. Gözaltına alınan İsmail Demirbaş, adli kontrol şartıyla bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada “Ülkemin geldiği duruma üzülüyorum. Ben bildiklerimi söylemeye devam edeceğim” ifadesini kullanmıştı.

Demirbaş ikinci kez konuştuğu bir sokak röportajında yine iktidarı eleştirince tekrar gözaltına alındı. Demirbaş sadece iktidarı eleştirdiği için ev hapsi cezası verilmişti. Demirbaş ev hapsi kararına itiraz etmek için bir gün sonra adliyeye gitti. Burada dilekçe veren Demirbaş hakkında tutuklama kararı verildi. Demirbaş Antalya E Tipi Cezaevine gönderildi.

Cezaevine gönderilen babası ile görüşen Melih Demirbaş, babasının düşünceleri nedeniyle tutuklanmasına tepki gösterdi ve  “Babam kötü bir şey yapmadı. Düşüncelerini ifade ettiği için birçok şey yaşadı. Kendisi suç işlemedi. Maalesef yaşadığımız bu ülkede insanlar kendi düşüncelerini ifade ettikleri için tutuklanıyorlar. Bir an önce babamın serbest bırakılmasını istiyorum” diyerek tepki gösterdi. 

Ülkenin geldiği son durum. Tecavüzcüler, hırsızlar, mafyacılar, katiller, işkenceciler… dolandırıcılar gibi bir sürü insan dışardayken 49 yaşındaki İsmail Demirbaş tutuklanıyor.  Neden? Düşüncelerini paylaştığı için. AKP’nin halkın düşüncesine bile tahammülü yok.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.