Kayyuma göre işsizliğin sorumlusu işsizler!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Münir Karaloğlu,   Türkiye’de milyonlarca kişinin işsiz olmasını iş beğenmezlikten kaynaklandığını söyledi:

“Devletin sunduğu imkanlar o kadar muhteşem ki bunu eğer biz doğru şekilde halka, esnafa, işverene, sanayicilerimize indirirsek gençlerimize bunu hakkıyla anlatabilirsek biz mesleki eğitim meselesini çözeriz.”

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, 4 milyondan fazla kişinin işsiz olduğu Türkiye’de meselenin işsizlik olmadığını belirterek “Mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir” dedi.

Mesleki Eğitime Erişim Seferberliği Programı’nda açılış konuşması yapan Diyarbakır’a gayrı meşru bir şekilde atanmış Kayyum Münir Karaoğlu, kendisine gelen iş talepleriyle ilgili şunları söyledi: 

“Devletin sunduğu imkanlar o kadar muhteşem ki bunu eğer biz doğru şekilde halka, esnafa, işverene, sanayicilerimize indirirsek gençlerimize bunu hakkıyla anlatabilirsek biz mesleki eğitim meselesini çözeriz. 5 aydır Diyarbakır’dayım, en çok talep iş konusunda geliyor. Cuma günü camiye gittiğimde, camiden arabama, sağdan soldan gelen iş talepleri nedeniyle geçemiyorum. İş talep edene ‘Ne iş yaparsın’ diye soruyorum, ‘Her işi yaparım’ diyor. Her işi yapan adam hiçbir işi yapamaz.

İnsanların yapabileceği şeyler sınırlıdır. Bir mesleğiniz olur, o mesleğin peşinde koşarsınız. Bu ‘Her işi yaparım’ diyen arkadaşları alacağız, mutlaka bir meslek sahibi yani altın bilezik sahibi yapmamız lazım ki o da iş bulurken kolay iş bulsun. Sanayiciler nitelikli işçi bulamadıkları için dert yanıyor. Küçük sanayi sitesindeki esnaf ise çırak bile bulamadığını söylüyor. Sokaklar işsiz dolu, peki bu nasıl oluyor? O zaman mesele işsizlik değil; mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmezliktir. Onun için işsizlerimize meslek öğretmek durumundayız.”

Yani işsizliğin sorumlusu yine işsizler oldu.  Yani yine devletin bir suçu yok.  İşsizliğin sebebini insanların meslek sahibi olmamasına bağlıyor. Mesleki eğitim meselesi çözecekmiş işsizlik sorununuTürkiye’de. Ülkemizde üniversite mezunu 1 milyon 40 bin işsiz var. Atanmış gayrı meşru kayyın bunu bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Onun derdi işsizliğin yaratıcısı olduğu sistemini aklamak.

Devletin sunduğu imkanlardan bahsediyor Vali Münir Karaloğlu.

Bugüne kadar sundukları imkanları görmedik, göremeyiz de. Çünkü bu sistemde, yani patronlara hizmet eden bir toplumda, imkanlar halk için yaratılmaz. Yoksul halk asla faydalanamaz bu sözde  imkanlardan. Çünkü bu düzende zenginler zenginleşir, her şeyde imkanları çoğalır.. yoksullar ise yoksullaşır, imkan sağlanmaz.

KHK’larla yüzbinlerce işçi işlerinden keyfi bir şekilde ihraç edildi.

Devletin kayyımı her şeyde olduğu gibi işsizlikte devletin sorumluluğunu gizlemeye çalışıyor.  İşsizlik keyfi bir şekilde ihraç ettiği yüzbinler, esnek çalışma koşulları, taşeronlaşma, sendikasızlaşma, sendikalara uygulanan baskılar gibi sıralayabileceğimiz emekçi düşmanı politikaların sebep olduğu bir gerçektir ülkemizde ve artık milyonlar ile ifade edilen rakamlara ulaşmış durumda.

Bu şekilde cahilce attığı saçma sapan yalanla kendi sorumluluklarını gizlemeyi amaçlıyor KAYYUM!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.