Trump’dan YPG’ye yeni görev!

Trump, Turkiye’ye verdigi harekat izniyle YPG daha önce bulunduğu bölgelerden çıkmak zorunda kalmıştı. Bu kararını ise “önce bıraktım kavga etsinler sonra barıştırdım” diye açıklamıştı. Emperyalistler bugün ise YPG ye yeni görevler biçiyor. Trump attığı tweetlerle şunları söyledi:

“General Mazlum Abdi ile yaptığım görüşmeden çok memnun kaldım. Kendisi, yaptıklarımızı takdir etti, ben de Kürtleri, yaptıklarından dolayı takdir ettim. Belki de Kürtleri bu Petrol Bölgesinin başına getirmeye başlamanın zamanı geldi!”

“Dünkü Türkiye ve Kürtlerle ilgili konuşmamda belirttiğim petrol yatakları, ABD, bunları Kürtlerin yardımıyla ele geçirene kadar IŞİD’in elindeydi. Yeniden yapılandırılmış bir IŞİD’in bu alanlara sahip olmasına ASLA izin vermeyeceğiz.

Kim size Suriye halkının malı olan petrolü koruma görevi verdi? Bu sorunun cevabı yok. Suriye’deki en temel soru bu olduğu ve işgale meşru bir gerekce bulunamadığı için bugün tekrar İŞİD gerekçesi öne sürülüyor. Suriye’deki emperyalist saldırganlığın da YPG’nin ABD işbirlikçiliği de aynı gerekçeyle meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Halbuki Trump daha önce İŞİD ile savaşı kazandığını açıklamıştı. Anlaşılan İŞİD ile olan savaş asla bitmesini istemedikleri bir savaş ve Suriyedeki emperyalist saldırganlığın bir diğer adı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.