Kemal Kurkut’un Katili Polis Yine Tutuklanmadı!

Adli Tıp Kurumu (ATK) Genel Kurulu’ndan beklenen raporun gelmediği Kemal Kurkut davasında mahkeme heyeti, sanık polis Yakup Ş.’nin tutuklama talebini yeniden reddetti. Karara tepki gösteren anne Secan Kurkut, sanık polise “katil” diye bağırdı

2017 nevruzunda polis tarafından katledilen Kemal Kurkut ile ilgili daha fazla delile ihtiyaç yok. Her şey kameraların önünde yaşanıyor. Olay anı kare kare fotoğraflanmış. Video polisin Kemal Kurkut’u nasıl öldürdüğünü çok açık ve net gösteriyor.

Ama 7 duruşmadır Kemal Kurkut’un ailesinin avukatının katil polisin tutuklanma talebi hakimin “kaçma tehlikesi bulunmadığından” gerekçesi ile red ediliyor.

Ülkemizde halkın çocuklarını öldüren polislere ceza verilmiyor. Verilmediği gibi terfi ettirilip korunarak polisin daha fazla pervasız olması sağlanıyor.

Dilek Doğan, Berkin Elvan’ın katilleri belli olmasına rağmen hala tek bir gün gözaltı bile yaşamadılar. Ethem Sarısülük’ün katili hala işinin başında.  Polisin elini soğutmama görevinin en önemli kısmını yargı üstleniyor.

Polisi tutuklama talebini red etme gerekçesi ise yargının ne kadar ahlaksız ve adaletsiz işlediğini gösteriyor: “kaçma tehlikesi bulunmadığından”(!)

Bugün çok daha basit davalardan, kaçma şüphesi hiç olmayan onbinlerce insan hapishanelerde. En yakın zamanda tutuklanan avukatlar buna çok açık örnek. Zaten görevleri gereği sürekli polisle, savcı ve hakimlerle muhatap olan avukatların kaçma tehlikesinin olmadığını çok iyi biliyorlar ama yine de tutuklanıyorlarken açık ve alenen halkın çocuklarını öldüren polisler serbest. Tutuklanmaya gerek duyulmuyor.

Olayın üzerinden zaman geçmesi ve delilleri karartma ihtimalinin olmadığı gerekçesiyle sanık polis Yakup Ş.’nin tutuklanması talebini reddeden mahkeme heyeti, ATK Genel Kurulu’nun hazırlayacağı bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı 14 Ocak 2020’ye erteledi.

‘Katiller’ diye bağırdı

Mahkeme heyetinin kararından sonra anne Secan Kurkut, sanık Yakup Ş.’ye ve avukatına tepki göstererek, “Katiller” diye bağırdı. Anne Kurkut, polislerce duruşma salonundan çıkarıldı.

‘Kemal’i vuran aramızda dolaşıyor’

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay,Sanık 7 duruşmadır tutuksuz yargılanıyor. Elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Cezaevleri ağzına kadar dolu, sırf bir Tweet attıkları için insanlar cezaevine atılıyor ama Kemal’i öldüren polis elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor. Yine bir cezasızlık ile karşı karşıyayız. Adalet bir kez daha öldürülüyor ve bunun olmaması için hukukun yerine getirilmesini istiyoruz” diye konuştu

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.