‘Georges İbrahim Abdallah’a Özgürlük’

Lübnanlı devrimci tutsak Georges İbrahim Abdallah’ın Fransa’daki tutsaklığının 35. yılında Toulouse şehrinde 24 Eylül’de başlayan ve 24 Ekim’de son bulan bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında 19 Ekim günü Lannemezan Hapishanesi önünde miting düzenlendi. 24 Ekim günü ise Toulouse şehrindeki Ytzhak Rabin Meydanı’nın ismine sembolik olarak,  Georges Abdallah Meydanı’nın ismini verdi.

  Aralarında Halk Cephesi’ninde bulunduğu onlarca kurumun katılımcı olarak bulunduğu Collectif Palestine Vaincra tarafından gerçekleşen miting öncesi 500’ün üzerindeki kitle Lannemezan trenistasyonu önünde bir araya geldi. Burada katılımcı kurum ile örgütler pankartlarını açarak, bayrak ve dövizleriyle kortej oluşturdu. Filistin bayraklarıyla, ‘Georges İbrahim Abdallah’a Özgürlük’ pankartının ön sırada yer aldığı yürüyüşe geçildi. Halk Cephesi’de, “Devrimcilik Yapmak Suç Değil Görevdir! Musa Aşoğlu’na Özgürlük” pankartıyla, ölüm orucunda olan Mustafa Koçak ve açlık grevindeki Grup Yorum’un dövizleriyle yürüyüş kortejinde yerini aldı. Sloganlar eşliğinde Lannemezan Hapishanesi önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş güzergahı boyunca sloganlarla Georges İbrahim Abdallah nezdinde tüm devrimci tutsaklara özgürlük talebi haykırılarak, Filistin halkının yalnız olmadığı vurguladı. Halk Cephelilerde Musa Aşoğlu’na Özgürlük talebinin bulunduğu Fransızca pullamaları yaparak, 300 adet Fransızca bildiri dağıttı. Dağıtılan bildirilerde ise, “Emperyalizm yenilecek, direnişçiler kazanacak!

Anti-emperyalist olmak suç değildir!

Devrimci olmak suç değildir!

Georges İbrahim Abdullah için özgürlük!

Musa Aşoğlu’na ve Almanya’daki bütün siyasi tutsaklara Özgürlük!

Efik Sarkaya’ya ve Rouen’deki bütün siyasi tutsaklara Özgürlük!

Grup Yorum üyeleri için, 156 gündür Türkiye hapishanelerinde açlık grevi yapan tutsaklar için Özgürlük!

Kürt halkına özgürlük!

Süryani halkına özgürlük!

Filistin’e özgürlük!

Türkiye’de gözaltına alınan avukatlara, mimar ve mühendislere özgürlük!

Mustafa Koçak’a Özgürlük ve Adalet!

449 gündür direnen Kezban Ana için adalet istiyoruz!

1075 gündür direnen Yüksel Direnişçileri için adalet istiyoruz!

988 gündür direnen Alev Şahin için adalet istiyoruz!

Dünyadaki tüm siyasi tutsaklar için özgürlük ve adalet talep ediyoruz!”

denildi. Hapishane önüne gelindiği ise gür bir şekilde sloganları atılarak, kitle elindeki tencerelerle, taşlarla ise hapishane etrafındaki güvenlik tellerine vurarak ses çıkarttı. Hapishanenin girişinde ise kitle toplu olarak hapishane tellerine pankartlarını asarak gündeme ilişkin konuşmalar yapıldı. Coşkulu geçen yürüyüş ve miting atılan sloganlarla söylenen türkülerle son buldu.

‘Georges İbrahim Abdallah’a Özgürlük’ kampanyası kapsamında 24 Ekim günü ise Toulouse şehrinin merkezindeki Ytzhak Rabin Meydanı’nda bir araya gelen Collectif Palestine Vaincra üyeleri Filistin bayraklarını açarak, Georges İbrahim Abdallah’ın Fransız devleti tarafından hukuksuz bir şekilde tutulmasının 36. yılına girildiği vurgulandı. Georges İbrahim Abdallah ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük isteyen kitle, sembolik olarak Rabin Meydanı’nın ismini değiştirerek, Georges İbrahim Abdallah Meydanı ismini verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.