Torbacı Alman Devleti, Ebru Timtik anmasına katldığı için vatandaşlık vermedi

Alman devleti faşist uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Tarihi insanlığa karşı işlediği suçlarla dolu olan alman devleti bu sefer bir vatandaşlık başvurusunu red etti. Red ederken Ebru Timtik’in anma törenine katılmasını gerekçe gösterdi.

Ebru Timtik dünya halklarının yüreğinde yaşıyor. Bir suç örgütü AKP’nin yönettiği ülkemizde adalet için canını verirken tek bir an bile zulme boyun eğmeyerek, “can için yalvarmam sana, mazlumlar darılır bana” dediği mazlumların bilincine adını altın harflerle yazdırdı.
Dünya avukatları ona bir gün adayarak, o günü “adil yargılanma günü” ilan etti. Artık o, adalet mücadelesi tarihinde tartışmasız bir semboldür. Adaletin ikonu haline gelmiş bir kahramandır.
Geriye bıraktığı pırıl pırıl yaşamı, yüreği adaletten yana olan herkes için çok kıymetli mirastır. Onun hayatı üzerine karalama yapmaya ne tarihi kanla, tecavüz, katliam ile dolu Alman devletinin gücü yeter, ne de bir başka sömürücünün…

Alman devletinin tarihinde savunacağı tek bir şeyi yoktur. İkinci paylaşım savaşında 52 milyon insanın ölümünden sorumludur. Sadece bu suçu bile Alman devletine, demokrasi, insan hakları gibi konularda ağzını açmaya izin vermez! Kimseye kara çalamaz! Kimseye terörist yaftası yapıştıramaz en büyük terörist kendisidir.

Ebru Timtik katledilmiştir. Faşist AKP iktidarı damla damla erimesini izlemiş ölmesi için elinden geleni yapmıştır. Elindeki yargıtay kararını açıklamak için Ebru Timtik’in ölmesini beklemiştir.
Ülkesinde birine vatandaşlık vermeme gerekçesi olarak Ebru Timtik’in cenazesine katılmayı gerekçe göstermesi ile çok açık görülmektedir ki Ebru Timtik’in azmettiricisi Alman devletidir. Bu karar ile faşist AKP devletine “elinizi soğutmayın, katletmeye devam edin” demiştir.
Yeryüzünde hiç bir kirli iş, hiç bir katliam, hiç bir suç yoktur ki bir yerlerinden Alman emperyalizmi ile bağlantısı olmasın.
AKP iktidarının artık dünyaya uyuşturucu yaydığını sağır sultan dahi biliyor. Almanya, geçtiğimiz günlerde belli miktarda uyuşturucu bulundurmayı yasalaştırdı. Alman devleti de AKP iktidarı gibi uyuşturucunun yayılmasından, gençlerin zehirlenmesinden, uyuşturucudan hayatların karartılmasından, binlercesinin ölümünden sorumludur. Alman devleti de AKP iktidarı gibi torbacıdır.
Her anı her dakikası halkların kurtuluşuna adanmış hayatıyla, tarihin en ak sayfasına sığan ömrüyle Ebru Timtik hakkında, kendisinin tam zıttı, yani ahlaksızlığı, halk düşmanlığı, uyuşturucu kaçakçılığı, dünyadaki tüm faşist yönetimlere verdiği desteği ile bilinen Alman devletinden övgü beklenemez elbette. Ancak Alman devleti bir halk kahramanını, daha cenazesi soğumamışken bu şekilde karalayamaz, o aşağılık terör demagojisinde malzeme yapamaz!

Halkların en kıymetlilerinden, adalet timsali Ebru Timtik’in anma törenine katıldığı için bir insana vatandaşlık vermemek ancak ırkçı faşist emperyalist Alman devletinin ahlakına yakışacak bir yaklaşımdır.

Sosyal ağlarda paylaşın