Halkın Avukatları Davası’nda Faşizmin Kararı Açıklandı:
Kozağaçlı’ya 13, Timtik’e 20, Aslan’a 16 Yıl Hapis Cezası Verildi

ÇHD’li avukatların davasında bugün (11 Kasım) karar verildi.
İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 7 Kasım’dan bu yana bir haftadır süren duruşma bugün karara bağlandı.
Zulüm, mahkeme salonunda zorbalığını sürdürdü.
Haksız, kanıtsız, belgesiz, halkın avukatlarına onlarca yıl hapis cezası verildi.
Davanın sonunda, faşizmin yargıçları, kağıt üzerine hapis cezaları yazdılar. Kararlarını OYBİRLİĞİYLE verdiler. Halkın avukatları ise, bu davada bir kez daha tarih yazdılar.
Tüm dünyaya, hukuk ve avukatlık ve zulüm önünde başeğmeme dersi verdiler.

Mahkeme salonunda, davada yargılanan tutuklu ve tutuksuz avukatlar, baro başkanları, destek için gelen diğer avukatlar; dışarıda ise, faşizmin korkusunun ifadesi olan “güvenlik” önlemleri vardı.
Tutuklu sanıklar Selçuk Kozaağaçlı, Barkın Timtik ve Oya Aslan salondaydılar. Tutuksuz yargılanan halkın avukatları da duruşmada hazır bulundular.

Selçuk Kozağaçlı’ya 13 Yıl:
Faşizmin Mahkemesi, Selçuk Kozağaçlı’yı “Örgüt üyeliği ve propaganda” suçlarından toplam 13 yıl hapis cezası verdi.
Heyet, Kozağaçlı hakkında “DHKP/C terör örgütü ile organik bağ kurduğu, örgüt adına faaliyetler yürüttüğü anlaşıldığı” gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası verdi.
Mahkeme Kozağaçlı’ya şehit düşen bir devrimci olan İbrahim Çuhadar’ın cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan alması ve cenaze işlemlerini başından sonuna kadar takip etmesi nedeniyle “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla, 1 yıl hapis cezası daha verdi.
Mahkeme, bu cezalarla birlikte Kozağaçlı’nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Barkın Timtik’e 20 Yıl 6 Ay:
Faşizmin yargıçları, Barkın Timtik hakkında ise, “Halkın Hukuk Bürosunda avukat olarak çalıştığı, örgüt mensuplarına örgüt talimatlarını ilettiği.:” vb. gerekçelerle, “örgütte yönetici düzeyinde bulunmayıp üye konumunda olduğu”ndan hareketle 12 yıl hapis cezası verdi.
Barkın Timtik’e ayrıca “DHKP/C mensuplarının cenazesine katılması, TAYAD tarafından organize edilen basın açıklamalarına katılması” gerekçeleriyle de 7 yıl hapis cezası daha verildi. Faşizmin yargıçları bunlarla da yetinmeyip, Barkın Timtik’e, “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 1 yıl hapis, “Yasadışı gösteriye katılma” suçundan 6 ay olmak üzere toplamda 20 yıl 6 ay hapis cezası verdiler.

Oya Aslan’a 16 Yıl 6 Ay:
Halkın avukatlarından Oya Aslan’a da benzer gerekçelerle “DHKP/C üyeliği”nden 10 yıl 6 ay, “Terör örgütü propagandası yapmak”tan 6 yıl olmak üzere, toplam 16 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aslan’ın da tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

GEREKÇE ve GERÇEK:
Faşizmin Halkın Avukatlarına tahammülsüzlüğü Onlarca Yıl hapis cezasına dönüştü.
Kozağaçlı, Timtik ve Aslan’ın dışında da bir çok halkın avukatına dava sonunda yıllarca hapis cezaları verildi.
Gerekçe, daha doğrusu bahane aynıydı: “örgüt üyeszi olmak”.
Gerçek ise, böyle bir avukatlık olmasını istememeleri, bu avukatlık anlayışını ve örgütlülüğünü sindirmek ve yok etmek istemeleri idi.
Bu doğrultuda;

  • Halkın hukuk bürosu avukatı ve Selçuk Kozağaçlı’nın eşi Nazan Betül Kozağaçlı’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası, ayrıca “Terör örgütü propagandası yapmak” bahanesiyle de 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
  • Avni Güçlü ve Gülvin Aydın’a “DHKP/C Silahlı terör örgütü üyesi olmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis ve 10 ay hapis cezası verildi.
  • Halkın avukatları Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Sevgi Sönmez, Alper Tunga Saral, Rahim Yılmaz, Selda Yılmaz hakkında “DHKP/C Silahlı terör örgütü üyesi olmak” gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
  • Av. Naciye Demir’e “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
  • Av. Özgür Yılmaz’a, “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası verildi.
  • Av. Şükriye Erden’e aynı bahanelerle 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
  • Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Zeki Rüzgar ve Günay Dağ’ın dosyalarının ayrılmasına;
    2020 yılında ölüm orucunda şehit düşen avukat EBRU TİMTİK’in davasının ise düşmesine karar verildi.
Sosyal ağlarda paylaşın