84 yaşındaki Mehmet Emin Özkan 10 Kasım’da hakim karşısındaydı yine.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada tahliye talebi tekrar edildi. Mahkeme heyeti 84 yaşındaki yatala

k tutsağı yine tahliye etmedi, yine reddetti.

Özkan 10 Kasım’daki duruşmaya, tutuklu bulunduğu Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden avukatı Serdar Çelebi ile birlikte katıldı.
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Mehmet Emin Özkan, tutuklu bulunduğu günden bu yana 5 kez kalp krizi geçirdi, 4 defa da anjiyo oldu.

Özkan’ın kalp, tansiyon, guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor ve kişisel hiçbir ihtiyacını tek başına gideremiyor.

Hakkında verilen hapis cezası, suçu işlemediği delillerle ispatlandığından yeniden yargılanma süreci başlatılan Mehmet Emin Özkan 2015 yılından beri yargılanıyor. Mehmet Emin Özkan davası, ülkemizde adil yargılanma hakkının gaspına bir başka örnek. Tek başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olan 84 yaşındaki M. Emin Özkan’ın dahi tahliye edilmemesi hapishanelerde yaşanan hasta tutsak katliamının bilinçli uygulanan bir politika olduğunu ispat ediyor. AKP hasta tutsakları katlediyor. Bu sene içinde ülkemiz hapishanelerinden 70’den fazla cenaze çıktı.

Sosyal ağlarda paylaşın