Toprağını Koruyan Halka Saldırı Salihli’de 24 Gözaltı

Salihli ilçesinde, doğayı katledecek olan jeotermal elektrik santraline (JES) karşı toprağını savunan emekçi halka, jandarma ve polis saldırdı. 26 kişi gözaltına alındı.

Anadolu’yu yağmalıyor ve talan ediyorlar. Anadolu halkı, bazen kendiliğnden, bazen örgütlenerek toprağını savunuyor.
Diyalogla çözeriz diye düşünülüyor bazen. Bazen militanca işgaller gerçekleşiyor.

Anadolu halkı, her eyleminde, her direnişinde polisin kimin polisi, jandarmanın kimin jandarması olduğunu, çok daha yakından görüyor, öğreniyor, tanıyor.

Manisa’nın Salihli ilçesinde, Hacıbektaşlı Mahallesi’ndeki 76 dekarlık bir alana uzun süredir 19.5 MW kapasiteli bir JES kurulmaya çalışılıyor. Halk buna karşı çıkıyor. Bu yılın ocak ayında biraraya gelen mahalle halkı, bu yağmaya karşı direnme kararı aldı. O günden bu yana da çeşitli eylemler yapılıyor.

26 Ağustos günü, Salihli halkı, bir kez daha bir araya geldi. Hacıbektaşlı Mahallesi’nde, santralin yapılacağı alanın önünde toplanan halk, JES istemediklerini bir kez daha dile getirdiler. CHP Manisa milletvekilleri Bekir Başevirgen ile Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da eyleme destek verdi.
Halkın karşısında ise, sabahtan itibaren Jandarma barikat kurmuş ve takviye olarak da polis ekipleri getirilmişti. Bir TOMA da (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) saldırıda gerektiğinde kullanılmak üzere orada bekletildi.

Jandarma saat 12.30 sıralarında halka saldırdı. Halk saldırıya karşı kol kola girerek direndi. Yer yer saldırıya taşlarla karşılık verildi. Halktan 26 kişi zorla, dövülerek gözaltına alındı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.