Grup Yorum Üyesi Ali ARACI Da Süresiz Açlık Grevinde

Onu Grup Yorum’un konserlerinde sakin, dingin haliyle flütünü çalarken hatırlıyoruz. Onu “Kavga” parçasını gümbür gümbür söylerken hatırlıyoruz. Onu işkencede kolu kırılmış ve alçıya alınmış resmiyle hatırlıyoruz. Ali Aracı son olarak üretmeye yaratmaya devam ettiği halkın sığınağında tutsak düşmesiyle gündeme geldi. 

Grup Yorum’un içeride ve dışarıda sürdürdüğü açlık grevinin 100. Gününde, Ali Aracı da, bulunduğu hapishaneden süresiz açlık grevine başladığını açıkladı. 

Ali Aracı’nın süresiz açlık grevine başladığını duyuran Grup Yorum, kısa duyurusunu “YAŞASIN AÇLIK GREVİ DİRENİŞİMİZ! DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!” diyerek bitirdi. 

Ali Aracı, 1978, Iskenderun doğumlu. 41 yaşında. 2000 yılında yayınlanan “Seçmeler” albümünden bu yana Grup Yorum içinde yer alıyor. Grupta, flüt, kaval çalıyor, solist olarak bazı parçaları söylüyor. 

AKP faşizminin halkın sanatçılarını ve avukatlarını hedef alarak başlattığı saldırıyla birlikte Ali Aracı da “aranan” teröristler listesine konuldu.  

Ali Aracı’nın “Grup Yorum üyesi” olan sıfatı, AKP’nin faşist basınında artık “Gri kategoride aranan terörist”ti. 

Uzun süre bu sıfatla anıldı ve arandı(!)

Fakat o, polisin fellik fellik kendisini aradığı koşullarda, gizlilik hakkını kullanarak üretmeye ve yaratmaya devam etti. 

Besteler yaptı, şarkılarını söyledi, yazılar yazdı. 

Ali Aracı 14 Haziran 2019’da tutsak düştü. 

Yaklaşık 2,5 aydır tutsak olan Ali Aracı, artık söyleyeceklerini eriyen hücreleriyle söylüyor. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.