TEM Otoyolunda Eylem: „ADALET İSTİYORUZ“


Adalete aç bu topraklar. Halk adalete aç. Ve artık Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan hemen her kesim, adaletin devletin mahkemelerinden çıkmayacağını, biliyor, yaşayarak görüyor.

Bunu bilen ve görenler için, adalete ulaşmanın tek yolu kalıyor: direniş ve eylem.

TEM otoyolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan, sağ kolunu kaybeden Mesut Altındağ ve arkadaşları da böyle yaptılar.

TEM Otoyolu Ispartakule Mevkii’nde 27 Aralık 2019’da meydana gelen kazada, motosikleti ile gireh Mesut Altındağ’a bir otomobil çarptı ve otomobilin sürücüsü, yaralıyı olay yerinde bırakarak kaçtı. Kazanın ardından uzun süre yoğun bakımda kalan Mesut Altındağ sağ kolunu kaybetti.

Altındağ’ın arkadaşlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup, kazaya neden olan otomobil sürücüsünün bulunarak, hakkında işlem yapılması için TEM Otoyolunu kapattı. Otobüs ve otomobillerle gelen grup, TEM otoyolu Ispartakule Mevkii Ankara istikametinde araçlarını otoyolda durdurup, ellerindeki pankartlarla slogan atarak ilerledi. Kazanın yaşandığı noktaya gelen grup meşale yakarak adalet istediklerini söyledi. Beşiktaş Çarşı grubuna ait pankartlar da taşıyan grup, 15 dakika boyunca TEM otoyolunu kestiler.

“BİZ ADALET İSTİYORUZ”

Kazada sağ kolunu kaybeden Mesut Altındağ, eylemde yaptığı konuşmada kaza anını anlatarak şunları belirtti: “Arkadan vurdu bana altına aldı ve iki tekeri elimin üzerinden geçti. Buna rağmen kameralar çalıştığı halde çalışmıyor diyorlar. Kimi kimden koruyorlar. Biz adalet istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Bana vuran gelsin, öldürecek halimiz yok. Bana çarpan kişinin devlet memuru olduğunu çok iyi biliyorum. Sivil polis aracıydı. Bunu korumasınlar çıkartsınlar ortaya”.

Eylemde konuşan Mesut Altındağ’ın arkadaşlarından Murat Babaçoğlu da şunları belirtti: “Arkadaşımız sabah saat 08.00 sıralarında buradan işe gitmek ve 3 evladına ekmek parası kazanmak için yola koyulmuşken arkadan gelen bir aracın çarpması sonucu 2 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Olay kameraların altında oluyor. Onun yanı sıra arkadaşımıza çarpıyor, yetmiyormuş gibi ölüme terk edip gidiyor. Her şeyi bir kenara bırakın bu ülkede kimsede vicdan kalmadı mı?”.

Eylem nedeniyle TEM otoyolu Ispartakule Mevkii Ankara istikametinde trafik yaklaşık 15 dakika tamamen dururken, talebini dile getiren grup bir süre sonra eylemine son verdi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.