RESİM ÇEKTİRMESİ ENGELLENDİ; O DA VIZGELİR’E ÇİZDİRDİ… İŞTE AYTAÇ ÜNSAL’IN SON HALİ!

Halkin Hukuk Bürosu’ndan tutsak avukat Aytaç Ünsal, Adil yargılanma talebiyle 162 gündür ölüm orucunda.

Aytaç, ölüm orucundan önce 80-82 kilo civarındaydı.

Şu anda nasıl acaba?

Kuşku yok ki, 5,5 aydır aç olan bir insan nasılsa o da öyle.

Alınan bilgilere göre şu an 1.85 boyundaki Aytaç’ın kilosu 59’a düşmüş durumda.

20 kiloyu aşkın vermiş ölüm orucunda.

Ama onun ne durumda olduğunu göremiyoruz şu anda.

Çünkü faşizm, onların resim çektirmelerini yasaklıyor.

Korona gerekçesiyle deniliyor ama biliniyor ki, korona bahane.

Bir deri bir kemik kalmış direnişçiler nezdinde, direnişin etkisinin büyümesinden korkuyorlar. Direniş gerçeğinin resimlerde sout bir gerçek olarak görülmesini engellemeye çalışıyorlar.

Direnenler İçin Çare Tükenmez

Aytaç Ünsal, dışarıya resmini ulaştıramaması üzerine son halini özgür tutsakların çizdiği bir resimle dışarıya ulaştırdı.

Resmin üzerinde şöyle yazıyor:

“Fotoğraf çekilmek için hapishane idaresine dilekçe verdim. Ama sizle buluşmamı engelliyorlar. Onlar engelledi. Ben de Vızgelir’e çektirdim. Hepinizi çok seviyorum. Sevgilerimle.”

Vızgelir, özgür tutsakların uzun yıllardır F Tipi hapishanelerde çıkardığı bir derginin adı. Vızgelir’in tutsak muhabirleri bugüne kadar dışarıya bir çok haber gönderdiler. Ilk kez resimli bir habercilik yapıp, Aytaç Ünsal’ın resmini göndermiş oldular.

Didem Baydar Ünsal; “Aytaç’ın hücreleri adalet için ölüyor ama kimse onu göremiyor.”

Aytaç Ünsal’ın eşi avukat Didem Baydar Ünsal da, Aytaç’a resim çektirilmemesiyle ilgili şunları belirtti:

“Fotoğraf çekimine izin verilmiyor, ama bazen maskesiz, çok kalabalık gardiyan grupları ile hücrede aramalar yapılıyor. Aytaç’ın kasları, hücreleri adalet için günbegün ölüyor ama kimse onu göremiyor. Eskiden, Aytaç ile aramızda 30 kilo vardı, şimdi 7 kilo var.

Ben 160 boyunda 52 kiloyum, Aytaç 185 boyunda ve 59 kilo. Kendisi son durumunu yansıtmak için hapishanede kendisini karikatüre çizdirdi. 20 Temmuz’da adli tatil başlıyor. Dosyamız, 1 Haziran’da Yargıtay’da incelenmeye alınmıştı. Ve 2-3 hafta içinde karar verilmesi bekleniyordu ve 40 günü geçmesine rağmen bir karar verilmiş değil. Yetkililerden olumlu veya olumsuz herhangi bir sinyal alamadık. 23’e yakın baro başkanı acil tahliye talebiyle bugün Yargıtay’a bir dilekçe gönderecek. Bu haksız cezaların adli tatil öncesi verilecek kararla bozularak tahliye edilmesini bekliyoruz.”

 Didem Baydar Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı: “Çok fazla adaletsizlik, zulüm gördük. Sevdiklerimize çok fazla hasret kaldık. Dünya âlem bu dosyanın ne kadar hukuksuz olduğunu, adil yargılanmadıklarını söylüyor”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.