Fransa; Evsizlerden Protesto “Konutlar Boş… İnsanlar Evsiz”


Fransa’nın başkenti Paris’te evsizler ve kiracılar, iktidarın, evsizler ve kiralar konusunda verdiği sözleri yerine getirmemesini yaptıkları miting ve yürüyüşle protesto ettiler.

Başkent Paris’teki anayasa binası önünde bir araya gelen evsizler ve kiracılar, hükümetin lojmanlar konusunda söz verdiğiniş, fakat çözmediğini belirttiler.

Eylemde yapılan konuşmalarda, “özel mülkiyetin insan yaşamını tehdit eden bir sisteme dönüştüğü” belirtilerek, Fransa’da ev ve lojman sorununun her geçen gün büyüdüğüne, evsizlerin sayısının arttığına dikkat çektiler.

Eyleme katılanlar, Fransa’da binlerce konutun boş olduğunu ve çürüdüğünü, buna karşı on binlerce insanın başını sokacakları bir çatıya sahip olmadıklarını dile getirdiler.

“Fransa’da evsizlerin ve kiracıların sorunlarıyla ilgilenen bir kuruluş tarafından yapılan araştırma 3,5 milyondan fazla insanın kalacak düzenli bir evinin olmadığını ortaya çıkardı. Kuruluş, bu insanların zor şartlar altında yaşadığına vurgu yaparken, artan işsizlikle birlikte her geçen gün ev sorunu yaşayanların da sayısının arttığına dikkat çekti.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.