TAYAD’LILARA ANKARA YOLUNDA İKİ SALDIRI…

TAYAD’lı Aileler, bir kez daha Ankara yolundalar.

TAYAD’ın Ankara yürüyüşü, 14 Temmuz’da Silivri Hapishanesi önünden başladı.

TAYAD’lılar yaptıkları açıklamada, ölüm orucundaki iki halkın avukatı ve iki özgür tutsağın taleplerinin kabul edilmesi için yürüyüşe başladıkları belirtildi.

TAYAD tarafından yürüyüş başlangıcında yayınlanan bildiride, ölüm orucundaki dört tutsağın hukuki durumları, yargılanma süreçleri anlatılarak, adil yargılanma taleplerinin kabul edilmesi istendi.

Saldırı ve Gözaltı

AKP faşizmi, yürüyüşü başlamadan bitirmek için, daha yürüyüş başlar başlamaz saldırdı.

Polis saldırısı sonucunda Silivri Hapishanesi önünden üç TAYAD’lı, Yıldırım Deniz, Feridun Osmanağaoğlu ve Ali Dilmen gözaltına alındılar!

Polis Silivri’den Ankara’ya uzanan yol boyunca, hergün ve her yerde direnişine gündeme taşınmasına, ölüm orucundakilerin sesinin şehirden şehire taşınmasına engel olmak için saldırdı.

Gözaltılara Rağmen Ankara’ya

Saldırının hemen arkasından TAYAD’lı Aileeler tarafından yapılan açıklamada, yürüyüşten vazgeçilmeyeceği, 15 Temmuz’da yeniden yola çıkılacağı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Tüm saldırılara, gözaltılara rağmen yürüyüşümüz devam ediyor.

Halkımızı Adalet İçin Yürümeye Çağırıyoruz!

Yarın (15.07.2020) saat 13.00 da Kadıköy Khalkedon Meydanından Ankara’ya Yürüyoruz!

Ankara Yürüyüşümüz Engellenemez!”

TAYAD’lı Aileler, açıklamalarında Ölüm Orucu Direnişçilerinin Taleplerinin Kabul Edilmesini ve yürüyüşten gözaltına alınanların Serbest Bırakılsın!

Kadıköy’de de Saldırı

TAYAD’lı Aileler, Ankara yürüme kararlılığıyla 15 Temmuz’da Kadıköy’de Kalkedon Meydanı’ndan yola çıkmak istediler. AKP faşizminin polisleri, burada da bu haklı ve meşru eyleme karşı tahammülsüzce saldırdılar. Saldırıda Ali Dilmen ve Emircan Yazı gözaltına alındı.

Polis, burada adeta sürü gibi iki TAYAD’lının üzerine üşüştü. Tekmelerle, kollarını bükerek meydanda işkenceye başladılar.

İki TAYAD’lı, “işkence yapmak şerefsizliktir” sloganını sürekli tekrarlayarak cevap verdiler bu saldırıya. Pilis sürüsü bu slogan altında işkenceye devam ederek gerçek niteliğini gösterdi.

Ankara Yürüyüşümüz Engellenemez

TAYAD’lı Aileler, bu saldırıdan sonra yaptıkları açıklamada, Ankara Yürüyüşünün engellenemeyeceğini belirttiler. TAYAD’lılar açıklamalarında şöyle dediler:

TAYAD’lı Selver Ana: “Bizler TAYAD’lı Analar olarak, yerlerde de sürükleseler, gözaltına da alsalar, Ankara’ya yürüyeceğiz. Evlatlarımızın taleplerini kabul etsinler.”

TAYAD’lı Mehmet Güvel: “Ankara yürüyüşümüz engellenemez. Ne yaparsanız yapın, adalet istiyoruz,. alacağız.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.