Hızlı Tren Katliamında Tutuklu Sanık Kalmadı


Başkentte 13 Aralık 2018’de 9 kişinin öldüğü yüksek hızlı tren (YHT) kazasına ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada tutuklu tek sanığın tahliyesi kararlaştırıldı.

Hızlı tren katliamında yargılanması gerekirken, yani en başta AKP şefi Erdoğan ve ilgili bakanlar ve üst düzey bürokratlar, şefler… yargılanması gerekirken bir kaç tekniker, kontrol memuru yargılanıyordu. 10 kişinin yargılandığı davanın tek sanığı da tahliye oldu.

Duruşmada ilk olarak hazır bulunan mağdurların beyanı alındı. Kaza sırasında trende olduklarını belirten mağdurların çoğu sanıklardan şikayetçi olmadıklarını bildirdi. Duruşmada daha sonra bazı TCDD görevlileri tanık olarak dinlendi.

Olay tarihinde Marşandiz Tren İstasyonu’nda güvenlik görevlisi olan Adem Murat, kazanın meydana gelişini görmediğini, ancak sesini duyduğunu anlatarak, kopan elektrik kabloları bulunması nedeniyle elektriği kestiğini ve bazı yaralılara başkalarıyla birlikte yardımcı olduğunu ifade etti.

Birçok benzer kazalar katliama dönüşürken asıl sorumlular yargılanmıyor ve ceza almıyor ülkemizde. Selde, depremde, toprak kaymasında, iş cinayetinde, trafik katliamlarında… hergün onlarca insan ölürken ölenler öldüğü ile kalıyor. Bu dava da AKP iktidarının sorumluluğunu örtmekten başka bir işlevi olmayan bir davaydı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.