NSU ve Alman Polisi İşbaşında

Almanya’nın Hessen eyalitinde yaşanan bir olay ırkçı faşist örgüt NSU (Nationalsozialistischer Untergrund) yani Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü ile polisin işbirliğinin başka bir boyutunu gözler önüne serdi.

Polis NSU iç içe.

Almanya'da skandal: Polis bilgi veriyor, NSU tehdit ediyor

Buna göre Hessen eyaletinde 2’si  Türkiyeli 1’i Alman sol parti milletvekili NSU 2.0 imzalı mektuplar yollanarak ölümle tehdit edildi.

NSU davası müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız ve Sol Parti Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Janine Wissler’den sonra ‘Jilet Ayşe’ sahne adıyla tanınan komedyen İdil Baydar aynı yöntemlerle ölüm tehdidine uğradıktan sonra yapılan şikayetler üzerine inceleme başlatıldı.

Bu yaşanan olay üzerine Hessen Eyaleti Emniyet Müdürü Udo Münch istifasını verdi, İçişleri Bakanı Peter Beuth de bu istifayı kabul etti.

64 yaşındaki Münch, Sol Parti Hessen Eyalet Meclisi Grup Başkanı Janine Wissler’e gönderilen tehdit mektuplarından sonra milletvekiline ait kişisel bilgilerin Hessen eyaletinde üç ayrı karakolun bilgisayarından araştırıldığını saklamakla suçlanıyor.

Münch’e bu bilginin alt birimlerce verildiği ancak emniyet müdürünün bilgiyi İçişleri Bakanı’na vermek yerine saklamayı tercih ettiği belirtiliyor.

3 karakoldan NSU için bilgi toplanıyor ve NSU’ya veriliyor. Ve NSU da elde ettiği bilgilere dayanarak tehdit ediyor. NSU denen faşist örgütün Alman polisi, anayasayı koruma örgütü ve istihbaratı tarafından himaye edilmesinin ötesinde bizzat bu kurumda çalışan polis ve ajanları tarafından oluştuğu ortaya çıkmıştı.

9 Türk 1 Yunan ve 1 polisin öldürülmesinden dolayı yapılan yargılamada mahkeme Zschaepe ırkçı faşisti kurban ederek devleti aklamaya çalıştı. Son üyesi olarak sunulan Zschaepe’den sonra da varlığı devam eden NSU’nun kimler tarafından varlığı sürdürüldüğü bu olayla, tekrar çok açık ortaya çıkmış oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.